Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Grillbord - 3 enkle løsninger

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Hvis du mangler avlastningsplass når du griller, kan du enkelt lage et lite bord, der du kan sette vekk et par tallerkner. Lager du det av restematerialer, er bordet gratis.

Grillbord - 3 enkle løsninger

Du kjenner deg kanskje igjen: du står ved grillen med et lokk i den ene hånden og en grilltang i den andre, og mangler et sted til en tallerken ved siden av, slik at du raskt kan fjerne den ferdige maten fra grillen?

Hvis du ikke har nødvendig avsetningsplass når du griller, kan du enkelt lage en. Det trenger ikke å koste noe særlig, for du kan fint bruke noen av de materialene du kanskje har liggende allerede.

Grillbord - 3 løsninger

Vi har tatt utgangspunkt i noen av de vanligste typene terrasser, der du normalt vil stå å grille: terrassen med tregelender med et dekkbord øverst, en terrasse avskjermet med en levegg eller kanskje et plankeverk, samt en terrasse inn mot en husvegg.

Felles for disse tre løsningene, er at de er enkle å lage og lette å tilpasse de forholdene som passer hos deg. Alle løsningene er fleksible, og de er raske å sette opp når du har behov for ekstra plass.

De er også enkle å fjerne når du ikke lenger har bruk for dem. Bruk forslagene våre som inspirasjon til hvordan du kan lage et helt enkelt grillbord, som passer akkurat til forholdene hjemme hos deg.

1. Bord til lave rekkverk

På mange terrasser er det et rekkverk med et vannrett dekkbord øverst. Hvis du tar en plate, og monterer to støttelister loddrett på undersiden, med et dekkbord som sitter litt i spenn mellom dem, får du en fin avsetningsplass. Støttelistene plasseres slik at bordet er enkelt å sette oppå dekkbordet. Samtidig skal de gi støtte, slik at platen ligger stabilt. Støttelistene kan festes med en mindre list i hvert hjørne. Du kan også bruke vinkelbeslag.

2. Bord til levegg

Hvis du har en levegg av vannrette bord rundt terrassen, kan du velge å henge opp en plate. Denne løsningen kan brukes hvor som helst, der bordene sitter vannrett som på tegningen. Hemmeligheten her er å finne en plate i riktig størrelse, og montere to flatjern til den. Bøy til jernene, slik at de får form som en L med en krok øverst. La flatjernene gå godt inn under platen, slik at den får mest mulig støtte.

3. Bord til husveggen

Er terrassen din omgitt av en husvegg, kan det være smart å henge en plate på veggen. Her er det gjort ved å montere to skruer i veggen i en passende høyde. Skruene skal stikke litt ut, og passe inn i to hull som du borer i hver side av bakkanten på platen. Da kan platen settes fast på skruene. For å støtte fremkanten på platen, setter du på et par kjettinger. De hektes på to øyeskruer, som du skrur fast til veggen ca 20 cm over platen.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake