3 metoder som gir futt i kullet

Er du lei av at det tar lang tid å tenne kullet når du skal steke biff på grillen? Da får du tre effektive tips til opptenning her: Den tradisjonelle, den raske og den LYNraske.

Grillkull opptenning

Grillkull kan bruke litt lang tid på å bli varmt. Hvis du har det travelt, har vi gode tips til rask opptenning.

Noen ganger går det for sakte. Og noen ganger kommer du for sent i gang: Biffene skal være klare om et kvarter, men det tar 20 minutter å få kullene til å gløde.

Bruker du en av de følgende metodene neste gang du tenner opp i kullgrillen, lover vi at du skal lykkes. Har du det ekstra travelt, velger du metode 2 eller 3, avhengig av om det bare skal gå fort, eller om det skal gå veldig fort.

Forutsetningen for et sikkert resultat, er i alle tilfeller at du har en grillstarter: En metallbeholder som fungerer som en skorstein, og sikrer luft til opptenningen.

Nr. 1: Den tradisjonelle måten å tenne kullgrillen på

Opptenningsbrikker, som kan brukes både i en vedovn, i peisen og til grillen, er den sikre metoden hvis du kan vente med å grille til 20-30 minutter etter at du har tent opp, alt avhengig av mengden kull.

Legg 2-3 blokker på risten og tenn dem. Plasser grillstarteren med kull i oppå, så går resten av seg selv.

Opptenning med opptenningsbrikker virker hver gang.

Nr. 2: Den raske måten å tenne kullgrillen på

Hvis du ikke kan vente på at de små opptenningsbrikkene får fart på kullet, så finn frem ugressbrenneren eller en annen gassbrenner, hvis du har det. Blås flammer direkte på kullene. Da har du fullt bluss på under et kvarter.

Hvis du samtidig har det travelt på kjøkkenet, kan du klemme fast brenneren under grillstarteren, så flammene kommer nedenfra. Det går ikke like fort, men da har du hendene ledig til matlaging.

Flammene fra gassbrenneren skaper futt i kullet, hvis du har det travelt.

Nr. 3: Den LYNraske måten å tenne kullgrill på

Greit: Du har ikke tid til å vente på verken opptenningsbrikker eller gassbrenner. Du har det VIRKELIG travelt, og det skal fyr i grillen NÅ!

Da finner du frem varmluftspistolen. Tenn den på full styrke og sett den helt inntil kullene. Da kan du tenne ett og ett kull, og i løpet av få minutter har du rødglødende varme. Luften som blåser ut av pistolen, setter ytterligere fart i sakene. Og med litt forsiktighet, kan du tenne en hel haug med kull på 10 minutter.

Varmluftspistolen kan tenne grillen på rekordtid. Har du det veldig travelt, er det måten å gjøre det på.

God fornøyelse med grillingen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Grill