Vannet ser uskyldig ut, men det gjelder å få fylt igjen sprekker og hull, så vannet ledes vekk.

Vannet ser uskyldig ut, men det gjelder å få fylt igjen sprekker og hull, så vannet ledes vekk.

Er det hull i asfalten utenfor huset ditt, er det smart å fikse det så fort som mulig, før det blir verre. Du har kanskje utsatt reparasjonen, fordi du tror det er både vanskelig og dyrt. Men ta det helt med ro. Reparasjonen er såre enkel. Bruk bare reparasjonsasfalt.

Hva er kald asfalt?

Bitumenen i reparasjonsasfalt er en litt annen type enn i vanlig asfalt, og den kan fylles i hullene helt ned til minus 26 grader – uten å varmes opp. Derfor kalles den også kald asfalt. Når den er stampet, og biltrafikk har komprimert den over litt tid, er den like solid som tradisjonell asfalt.

Kald asfalt kjøpes i spann og sekker, fra 149 kroner for sju kilos spann, til 25 kilos sekker for noen ekstra kroner. Mål dybden på hullet, og spør hvilken type som passer der du kjøper massen. Kald asfalt er ment for reparasjoner, men du kan også bruke den til belegning på mindre flater.

Derfor har det gått galt

Når asfalten sprekker, og det siver ned vann gjennom den, svekkes underlagets bæreevne. Dermed vil tunge biler presse ned asfalten, og sprekkene blir større. Etter litt tid, risikerer du at skadene utvikler seg til et større hull, og deretter brytes både bærelag og asfalt stadig raskere ned.

Verst er det om vinteren, når dette forsterkes ytterligere av at vann som er sperret inne i sprekkene fryser til is, og sprenger i stykker asfalten, som sprekker enda mer.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få en trinn for trinn-veiledning til hvordan du reparerer hull i asfalten.