Utett stekeovn? Skift hengslene

Det er vanskelig å tilberede maten i en utett stekeovn. Men en ovn som ellers står i fare for å bli kassert, kan faktisk raskt og enkelt få et nytt liv hvis bare hengslene byttes.

Intro

Effekten ved å bytte ut hengslene på stekeovnen er overraskende stor.

Det sier seg selv at det er vanskelig å styre temperaturen hvis ovnsdøren er utett. Heldigvis kan enhver gjøre dette lille inngrepet.

Det eneste verktøyet du trenger, er en skrutrekker.

Det som kanskje kan være litt utfordrende, er å finne det riktige hengselet. Hvis du er typen som sparer på alle bruksanvisninger, så er det ikke noe problem. Da vil du i den kunne se akkurat hvilken modell ovnen er.

Du kan som regel også se modellnummeret på selve ovnen, men det sitter ofte på baksiden, og krever derfor at du må fjerne ovnen fra innredningen.

En annen mulighet er å skru av det defekte hengselet og ta det med til en forhandler av hvitevarer. Da kan personalet i butikken finne et matchende hengsel.

Det skal du bruge

Du skal kun bruke et par gode skrutrekkere til å skifte hengslene. Hengselet kan være montert med enten en stjerne- eller en torxskrue – men det viktigste er at størrelsen passer nøyaktig, ellers risikerer du at du ødelegger sporet i skruen.

Dette skal du bruke:

  • Stjerneskrutrekker
  • Torxskrutrekker

Veiledning

1

Ta av ovnsdøren. Når døren åpnes i 90 grader, og hengsellåsene vippes tilbake, så er døren bare å løfte av.

Hvis hengsellåsen er veldig stram, kan du bruke en rettspor-skrutrekker til å vippe den opp med.

2

Skru fra hverandre døren. Hengslene er montert mellom glassene, derfor skal døren skrus fra hverandre. Det gjøres på de fleste ovner ved å løsne to skruer i bunnen.

3

Skru av hengslene. Hvert hengsel sitter fast med tre skruer. Skru ut skruene, og erstatt det slitte hengselet med et nytt.

4

Skift begge hengsler. Når det ene hengselet er ødelagt, blir det andre sannsynligvis også litt skjevt. Skift derfor begge hengslene når du først er i gang.

Legg et teppe mellom når du jobber med døren.

5

Sett sammen døren igjen. Når de nye hengslene er solid montert, settes de to dørdelene sammen. Delene skal passe sammen i alle fire hjørner for at skruene skal kunne settes i.

6

Monter ovnsdøren. Til slutt er det bare å skyve hengseltappene inn i slissene i ovnen og klikke døren på igjen. Husk å vippe hengsellåsene på plass.

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Beslag