Fjern bulen

Når pussen løsner, eller limet slipper glassfiberstrien, resulterer det ofte i små buler på veggen. De er både stygge og irriterende, men heldigvis er de også ganske enkle å reparere. Se hvordan det gjøres.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
30 min
Pris
10 kroner

Å reparere en bule i en glassfiberstrie, gjøres på kort tid. Og reparasjonen synes nesten ikke.

Intro

Selv om du kanskje selv synes at du har vært ganske nøye med oppsettingen av glassfiberstrien, kan det oppstå buler etter en stund. Det skyldes enten at det har vært litt for lite lim på et sted, eller at pussen på baksiden har løsnet. Uansett årsak, er det ganske enkelt å reparere.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Få glatte vegger med glassfilt

Har pussen løsnet, bruker du sparkelmasse til å sette fast strien og fylle ut. Er veggen intakt, kan strien bare limes fast igjen med litt tapetlim.

PROBLEM:
Det er en ganske tydelig bule i strien.

LØSNING:
Vi skjærer opp bulen i den ene siden, og “limer” den fast igjen.

Tidsforbruk

En halvtime (pluss tørketid).

Pris

Under 10 kroner.

Vanskelighetsgrad

Ganske lett. Hvis du følger anvisningen her, kan du enkelt lage en nesten usynlig reparasjon.

Veiledning

1

Med en blyantstrek, markerer vi først området der glassfiberstrien har sluppet veggen. Hvis du er i tvil om størrelsen på området, kan du eventuelt banke litt med blyanten. En hul lyd vil avsløre hvor strien eller underlaget er løst.

2

Deretter skjæres bulen opp med en hobbykniv. Først lages et vannrett snitt på midten. Deretter lager vi det lange sidesnittet i den ene siden. Hold hobbykniven tett på veggen når du skjærer. Det gir et usynlig, “flatt” snitt.

3

Når hullet er renset, fylles det ut med sparkelmasse eller lim. I dette tilfellet er det pussen som har løsnet. Derfor bruker vi litt sparkelmasse til å fylle ut hullet og lime med.

4

Klapp flikene inn mot veggen. Plasser en plan trekloss eller en liten plate på reparasjonen. Gi klossen noen slag med en hammer, til klossen sitter tett mot veggen. Tørk deretter forsiktig vekk overskytende sparkelmasse.

5

Når sparkelmassen er tørr, kan glassfiberstrien males, og du har laget en praktisk talt usynlig reparasjon.

Video

TIPS: Usynlig sparkling på glassfiberstrie

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Tapet og filt