10 oppgraderinger til badet

Det koster mye penger å lage et helt nytt bad. Men heldigvis kan du oppgradere uten at det koster all verden. Det finnes nemlig mye flott, som får rommet til å fremstå som nytt, og det meste kan du enkelt installere selv.

Mulighetene er mange om du vil oppgradere badet. Om det skal være flott, funksjonelt, eller begge deler - så har produsentene av tilbehør til badet helt sikkert en løsning som passer til dine behov.

I oversikten vår, som du kan laste ned på denne siden, har vi samlet 10 forskjellige oppgraderinger til badet. Enten om du skal ha musikk i dusjen, trådløs betjening av vannkranen eller lekkert lys i speilet, har vi noen tips til neste gang du skal oppgradere badet. Det vil garantert fremstå som ren luksus.

Berøringsfri vannkran gir trådløs luksus

Ved hjelp av en infrarød sensor, åpner kranen for vannet når du stikker hendene foran den, og det stopper når du fjerner hendene igjen. Det sparer vann, og installering av vannkranen er enkelt, fordi sensoren går på batteri. Vanntemperaturen justeres på en tapp på siden av kranen.

  • Fra cirka 1500 kroner.

Skift til miljø-vennlig belysning med ledpærer

Riktig belysning er viktig. Det gjelder på badet såvel som i resten av huset. Å skifte ut de gamle lampene eller spotlysene på badet, til nye, lekre LED-spotlys er en diskret, men effektiv måte å oppgradere badet på. I tillegg til at det gir et behagelig lys, er LED-pærer også energibesparende i forhold til andre lyspærer.

  • Fra 50 kroner.

Heng toalettet på veggen

Å bytte ut toalettet fra en gulvmodell til en vegghengt modell, utgjør en stor forskjell på badet. Et vegghengt toalett er både pent å se på og mye enklere å rengjøre, fordi det ikke står på gulvet. I tillegg er det faktisk enkelt å montere på egen hånd, hvis det nye toalettet kan plasseres i den gamle avløpsstussen, og hvis du enkelt kan stoppe vannet til toalettet. De aller fleste toalett har en lett tilgjengelig stoppekran i umiddelbar nærhet.

  • Fra cirka 2500 kroner (inkludert stativ).

Toalettet blir holdt oppe av et solid stativ, som er skjult bak en plate.

Stativet med sisternen settes opp og festes. Beina på stativet justeres til ønsket høyde. Beslagene inn til veggen justeres i lengden, slik at det passer med avløpet i gulvet.

Oppheng til kummen settes fast. Når stativet sitter solid, settes en frontplate som skjuler mekanikken på. Etter det settes opphenget til skålen fast i stativet.

Skålen skrus fast på beslagene. Den tunge skålen klosses opp, slik at åpningene kan presses ned over muffene på bilde 2. Toalettsetet monteres til slutt.

Unngå kloakklukt med green drain

Finnes det noe eklere enn lukten av kloakk som bølger opp gjennom et tørt gulvsluk på badet, rett opp i neseborene dine? Denne lukten kan du unngå med Green Drain. Det er en vannfri membran-luktlukker, som lar vannet renne ned i gulvsluket, men som hindrer oppstiging av kloakklukt og helsefarlige gasser som radon. Green Drain består av en plastramme med en forseglingsmembran, som er enkel å installere i gulvsluket.

Samtidig som vannet kan renne gjennom Green Drain, hindrer låsen også at vannet kan komme opp igjen, ved et eventuelt tilbakeslag av kloakk. I tillegg sikrer Green Drain at skadedyr ikke kan komme seg opp gjennom avløpet.

Få tørre håndklær og et varmere bad

En håndkletørker er en smart og ganske enkel oppgradering. Det finnes forskjellige varianter, og du har også forskjellige tilkoblingsmuligheter, ettersom det finnes versjoner som kobles til både vannbåren varme og strøm, for eksempel med en patron som varmer opp vann du fyller på håndkletørkeren. Håndkletørkeren kan ikke alene varme opp et bad, men den kan være et supplement til for eksempel gulvvarme.

  • Fra cirka 500 kroner.

Få musikk på badet - helt inn under dusjen

Hører du også på musikk når du er på badet? Takket være et smart samarbeid mellom Philips og Grohe, kan du ta med deg lyden helt inn under dusjen med Bluetooth-høyttaleren Aquatunes. Bluetooth-rekkevidden er cirka ti meter. Du kan derfor strømme musikk fra telefonen til høyttaleren, uten at telefonen blir våt.

Enkel og billig gulvvarme

Med gulvvarmematter fra Heatcom slipper du kalde føtter. De tynne mattene legges rett under flisene, og finnes i forskjellige effektvarianter, alt etter om du ønsker totaloppvarming eller bare suppleringsvarme.

Varmemattene kan justeres til å slå seg av og på til forskjellige tidspunkter, og kan kobles til termostat. Installeringen krever hjelp fra en elektriker.

  • Ca 500 kr per m²

Mattene rulles ut. Gulvvarmemattene rulles ut, slik at du er sikker på at de passer til rommet. Mattene klippes til. Pass på ikke å treffe ledningene.

Mattene dekkes med gulvsparkelmasse. Massen fordeles i et tynt lag oppå mattene. Når den er tørr, kan du legge fliser oppå. Du kan også legge mattene oppå et eksisterende lag med fliser.

Speil med lys, sensor og varme

Hvis du skal opp i baderommenes superliga, skal du ha deg et speil med lys, sensor og varme. Med en slik toppmodell, slår lyset i speilet seg automatisk på når du stiller deg foran det, samtidig som det gir et behagelig lys til rommet.

Hvis du også investerer i et speil med innebygget varme, slipper du å tørke dugg og fukt av speilet når du har tatt deg en dusj. Det er en dyr oppgradering, og hvis du vil spare litt på budsjettet, kan du kjøpe en varmematte som du monterer bak det eksisterende speilet ditt. Da fjerner det duggen for deg.

  • Fra cirka 4000 kroner.

Ekstra kapasitet med usb-stikkontakter

Hvis du skal skifte ut kontaktene, kan du oppgradere til stikkontakter med innebygget USB-stikk, som for eksempel kan brukes til å lade telefonen. Skal du skifte stikkontakt, må du endre på de faste installasjonene - dermed krever jobben at du får hjelp fra en elektriker.

Skru ned støyen med ny baderomsvifte

Er du lei av bråket fra viften på badet? Da har du en gammel modell, og en slik kan nemlig lage en støy på over 40 decibel. Du gjør deg selv og ørene dine en tjeneste ved å skifte ut den gamle bråkete viften med en ny, støysvak og app-styrt modell fra Pax.

Støynivået kan ligge på imponerende lave 20 decibel, og med en app på smarttelefonen har du muligheten til å justere viften til for eksempel å kjøre på bestemte tidspunkt på døgnet, du kan justere den til å kjøre med lav, konstant hastighet eller til å kjøre med høy hastighet, hvis fuktnivået på badet er høyt etter at du har tatt deg en dusj. Enkelt og smart - og støyfritt!

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Bad