Bygg et servantskap

På badet her vil mureren sette opp et servantskap av gassbetongplater med hyller og topplate av svart skifer.

Med et vater streker han opp hvor sokkelen skal plasseres. Vasken skal plasseres midt mellom to vanger, så det måles ut og strekes opp loddrett hvor midten av vasken skal være. Alle stykkene til sokkelen skjæres til utenfor, da det støver voldsomt. Derfor bør du også bruke både støvmaske og hørselvern. Sokkelstykkene legges løst opp i forhold til oppstrekingen, så man er sikker på at det hele passer. Sokkelen limes fast med et spesielt gassbetonglim, men til nød kan du også bruke flislim. Du bør jevnlig kontrollere at sokkelen er i vater, da selv den minste skjevhet bare blir verre jo høyere opp du kommer.

Fundamentet tettes med en hel plate, noe som gir en solid konstruksjon. Igjen er fagmannen nøye med at platene er i vater. På siden smøres det et par klatter lim på flisene og litt på platen, før den legges opp og presses inn til veggen. Så settes de øvrige vangene opp. Når limet er herdet, legges det en tykk skiferplate oppå. Den fungerer både som topp og bunn i servantskapets hyller.

Neste lag bygges opp med vanger på akkurat samme måte som tidligere, hvorpå den neste granittplaten legges på. Legg merke til at den ikke går helt bort, da det skal være plass til vasken og avløpet i det siste rommet. Alle flatene kles med de samme flisene som det er på veggene. Det bidrar til å gi en flott og rengjøringsvennlig finish.På den nederste hyllen legges det gulvflis maken til de som er på det øvrige gulvet. Resultatet er et flott og praktisk servantskap, skreddersydd til rommet.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Håndvask