Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bygg et servantskap

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

På badet her vil mureren sette opp et servantskap av gassbetongplater med hyller og topplate av svart skifer.

Med et vater streker han opp hvor sokkelen skal plasseres. Vasken skal plasseres midt mellom to vanger, så det måles ut og strekes opp loddrett hvor midten av vasken skal være. Alle stykkene til sokkelen skjæres til utenfor, da det støver voldsomt. Derfor bør du også bruke både støvmaske og hørselvern. Sokkelstykkene legges løst opp i forhold til oppstrekingen, så man er sikker på at det hele passer. Sokkelen limes fast med et spesielt gassbetonglim, men til nød kan du også bruke flislim. Du bør jevnlig kontrollere at sokkelen er i vater, da selv den minste skjevhet bare blir verre jo høyere opp du kommer.

Fundamentet tettes med en hel plate, noe som gir en solid konstruksjon. Igjen er fagmannen nøye med at platene er i vater. På siden smøres det et par klatter lim på flisene og litt på platen, før den legges opp og presses inn til veggen. Så settes de øvrige vangene opp. Når limet er herdet, legges det en tykk skiferplate oppå. Den fungerer både som topp og bunn i servantskapets hyller.

Neste lag bygges opp med vanger på akkurat samme måte som tidligere, hvorpå den neste granittplaten legges på. Legg merke til at den ikke går helt bort, da det skal være plass til vasken og avløpet i det siste rommet. Alle flatene kles med de samme flisene som det er på veggene. Det bidrar til å gi en flott og rengjøringsvennlig finish.På den nederste hyllen legges det gulvflis maken til de som er på det øvrige gulvet. Resultatet er et flott og praktisk servantskap, skreddersydd til rommet.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Bygg et servantskap
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake