Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skift bunnventil i vasken

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

VIDEO: Hvis bunnventilen er slitt og stygg å se på, og samtidig ikke fungerer optimalt, kan du med fordel bytte den ut. I denne videoen kan du se hvordan.

Løsne først koblingen mellom avløpsrøret og vinkelbendet. Her kan du bruke en stor skiftnøkkel, men det er nok enklest med en rørtang. Ta deretter av lukkesystemets håndtak, så har du et godt hull som du kan stikke en skrutrekker i. Det er en god hjelp når du skal ha atskilt rørene.

Løsne så de fire skruene som holder vasken på plass. Og trekk vasken litt ut fra veggen, så bendet slipper avløpsrøret i veggen. Drei så røret av med en rørtang, og skru av vinkelrøret.Her kan du oppleve at det er mye skitt i røret, så benytt anledningen til å rense avløpet. Det kan være vrient å løsne overdelen på grunn av smuss og gammel kalk. Så her kommer skrutrekkeren til hjelp. Den brukes til å brekke litt ned med. Nå kan bunnventilen tas opp, og porselenet kan vaskes rent.

Husk å sette et spann under vasken før du går i gang med rengjøringen. Skulle det sitte litt silikon igjen i bunnen av vasken, gjør det ikke noe, da den nye ventilen ikke skal fuges med silikon. Den nye bunnventilen tettes nemlig med en gummiring, som settes i hullet, og mottageren skrus på nedenfra. Gi den nye bunnventilen litt pakningstape før du skrur på bendet og skyver vasken på plass igjen. Bunnventilen er skiftet, lukkesystemet virker og vasken er blitt litt penere å se på.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Skift bunnventil i vasken
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake