Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nytt badekar på 4 timer

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
4 timer
Pris
Ca. 1400 kroner

Intro

Rust, riper og matt emalje behøver ikke bety at det gamle badekaret må kastes ut. Ved hjelp av en praktisk, miljøvennlig lakk med tilbehør, som vi kom over på internett, kan det gamle, slitte badekaret ditt bli som nytt igjen i løpet av en formiddag.

Veiledning

Start: kl. 8.00

Slip først badekaret grundig med vannslipepapir som følger med settet. Dypp slipepapiret i vann. Skyll deretter vekk slipestøvet. Har karet dype riper, fylles de ut med epoxysparkelmasse før du maler.

Kalkfjerner smøres ut på hele karet (bruk gummihansker). La den skummende massen sitte i 20 minutter før den vaskes av med mye vann. Skrubb badekaret med en våt svamp, og skyll av med dusjen.

Karet skal være helt tørt før du lakkerer. Tørk av med gamle kjøkkenhåndklær, og bruk en hårtørker - spesielt til kanter og avløp. For å få et fint resultat skal overflata være jevn, kalkfri og tørr slik at lakken sitter.

Bruk maskeringsteip til å dekke til kantene omhyggelig. Dekk også til avløpet - og eventuelt vannkranene dersom det er risiko for at du kan komme borti dem med penselen eller malerullen som følger med.

Tøm herderen fra glasset i boksen med den hvite fargen, og rør rundt i et par minutter. Nå haster det. Du har bare 45 minutter til å male på før emaljen størkner så mye at den blir ubrukelig.

Mal store flater med malerrullen - men den gir lett en nuppete overflate slik at du bør stryke etter med en god, bløt pensel. Legg ikke på så mye lakk at den renner. Stryk ut eventuelle ujevnheter med pensel.

Materialer

Atmosani reemaljeringssett som består av:
• 2 stk. slipepapir
• Gummihansker
• Calatak, avkalkingsmiddel
• Stor boks med hvit farge
• Lite glass med herder

VERKTØY
• Malerull (er i settet) • Rørepinne
• Kar til rull • Pensel • Malerteip

Pris: Ca. 1000 danske kroner pluss frakt

Her kan du få materialene: Atmosani forhandles for tiden bare av internettbutikken www.maling.dk, men´den leverer derfra til hele Europa. Et annet emaljereparasjonsprodukt, for små skader, er «Bison Enamel Fix» fra Essve AS.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake