Sjekk huset ditt etter stormen

Selv om du tror at huset ditt har sluppet unna den verste stormen, er det likevel flere gode grunner til å sjekke huset etterpå.

Drivhus er ofte dekket av forsikringen din, hvis det er montert på et støpt fundament.

Når stormen har lagt seg og vinden ikke lenger slår i tak og utheng, kan det være en god ide å gjennomgå huset for eventuelle skader stormen kan ha forårsaket. For det første er det viktig å vite om du skal ha en erstatning fra forsikringsselskapet ditt, om du har fått stormskader på huset.

Vanlige forsikringer dekker

Har du skader, er det viktig å finne ut om du faktisk har krav på erstatning. Har du vanlig husforsikring, dekker den de utvendige skadene. Er det skade på eiendelene dine som følger av stormen, dekker innboforsikringen din det. Hvis du er i tvil om forsikringsselskapet dekker skadene, er det best å ringe selskapet og høre.

Har det i det hele tatt vært storm?

Deretter er det snakk om stormen har vært sterk nok før du kan motta en såkalt naturskadeerstatning. Forsikringsselskapene dekker først når vindstyrken har vært på minst 20,8 sekundmeter.
Det kan være en god ide å ta bilder av huset ditt og av utsatte steder før stormen rammer, slik at du lett kan dokumentere om det er skjedd skader i forbindelse med stormen.

En liten skade kan fort vokse og bli stor

En annen god grunn til å sjekke huset etter en storm er for å sjekke om det har skjedd mindre skader. Hvis de ikke blir gjort noe med fortest mulig, kan skadene vokse seg større når den neste stormen rammer området ditt.

De mest utsatte stedene

Det er særlig rundt skorstein, tak, takrenner og nedløpsrør du skal være oppmerksom, ettersom det er typisk at de fleste skadene oppstår her. Sjekk om taksteinen har revet seg løs, og om skorsteinen, takrennen og nedbørsrørene sitter som de skal.
Deretter er det en god ide å sjekke TV-antennen hvis du har en slik montert på huset. Det er også en god ide å sjekke utestuen, som ofte har store glasspartier, for å se om den har tatt skade i forbindelse med stormen.

    Akkurat nå leser andre ...