Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Derfor skal du droppe underspyling

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Hvis du vasker bilen i maskin, så bør du spare deg for underspyling.

bilvask

Bilvaskemaskiner er fine til en rask vask, men dropp underspylingen.

Det er fristende å kjøpe den dyreste vasken til den trofaste bilen, særlig i vinterhalvåret, da salt og slaps virkelig kliner den til.

Det høres også smart ut å velge underspyling, for da blir jo all skitten som samler seg under bilen spylt vekk. Men her bør du altså tenke deg om, ifølge den danske bileierorganisasjonen FDM.

Det hjelper ikke bilen

Sannsynligvis er underspyling i en vaskemaskin bortkastede penger. Dysene som spruter opp vann er ganske svake fordi de ikke skal skade noe. Da er det begrenset hvor mye de får gjort rent. Og det er grunn nok alene, til at du kan spare penger på å velge vekk underspylingen.

Grunn nummer to, er at det er stor forskjell på biler, for eksempel en liten Fiat 500 og en stor SUV, så ingen vaskehall har en innstilling som akkurat matcher bilen din.

Hvis bilen er skikkelig understellsbehandlet, enten fra fabrikken eller hos en bilpleier, vil den komme seg gjennom vinteren uten problemer.

Les også: Bygg en garasje på 3 dager!

Gjør det selv

Som de fleste som har vasket bil for hånd har oppdaget, er ikke vaskemaskiner særlig gode til å vaske biler grundig. Vil du ha bilen ordentlig ren, så vask den selv, i hvert fall i sommerhalvåret.

Og når du vasker, kan du med fordel bruke en hageslange og en myk børste på understellet og inne i skjermbuene, der vannet fra vaskemaskinen uansett ikke rekker inn. Skitt som blir sittende fast, kan nemlig skape rustproblemer etter hvert.

LES OGSÅ: Fjern is fra bilruten med din egen billige isfjerner

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake