Hjemmelaget juletrefot med vanningsmulighet

Juletreet holder lenger med en juletrefot med vanningsmulighet. Har du en platestump og en stikksag, kan du enkelt lage denne pene, hjemmelagde juletrefoten, som kan gjenbrukes år etter år.

Akkurat som en blomsterbukett, har et juletre behov for vann hvis det skal overleve i lengre tid innendørs. Da kan du ha god nytte av denne juletrefoten, som kan fylles med vann. I videoen viser vi hvor enkel den er å lage.

Les også: 3 TIPS: Hold juletreet friskt!

Slik lager du juletrefoten:

Utgangspunktet er en limtreplate (22 mm) på 36 x 36 cm.

Du legger en stor tallerken (30 cm i diameter) midt på platen, og streker opp omkretsen. Det resterende treverket, rundt sirkelen, bruker du som loddrette vanger, og de lager vi i første omgang fire av (tre brukes til vanger og en til klosser).

Fordi treet skal ha vann, skal det også brukes en beholder, for eksempel en kopp eller en boks, som treet kan stå i. Hva slags beholder du velger, avhenger av størrelsen på treet. I eksempelet i videoen, passet diameteren på stammen med et hermetikkglass.

Du plasserer glasset i sentrum av den runde platen, og setter de tre vangene rundt glasset. Deretter skrur og limer du fast vangene – og til slutt borer du hull i toppen av hver vange, slik at du kan skru en skrue gjennom dem. Skruene skal hjelpe deg å holde treet rett – og på plass.

Når jula er over, skrur du bare skruene ut igjen – løfter opp treet – og juletrefoten kan lagres frem til neste jul.

Størrelsen på juletrefoten vår passer til trær på rundt 2 meter og mindre. Vil du ha en fot til høyere trær, skal du gå opp i diameter på sirkelen, noe som betyr at vangene også blir lenger, og dermed mer stabile.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Dagligdags