Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan frisker jeg opp lær?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem

Jeg har noen ganske medtatte lærseter i bilen. Hvordan kan jeg friske opp dem? Og kan det eventuelt la seg gjøre å farge dem?

Løsning

Du kan farge opp lærseter, men å skifte farge på setene kan være vanskelig, og de kan ofte få et litt malt preg når det gjøres. Men fargen på dem kan med fordel friskes opp med den opprinnelige fargen, slik du ønsker.

Du bør kjøpe et ferdig sett med rensemiddel, avfettingsmiddel og farge samt krem, slik at du er trygg på at materialene fungerer sammen. Søk på nettet. Prinsippet er normalt det samme uansett hvilken leverandør du velger å kjøpe fra: Først rengjøres setene med et rensemiddel. Sørg for å komme godt ned i sømmer og andre fordypninger, slik at det ikke blir skjolder. Når læret er tørt, bruker du et avfettingsmiddel som løsner den opprinnelige fargen litt, slik at det blir skapt en god bunn.

Hvis det er områder som er helt blanke eller glassaktige, skal de slipes lett med slipepapir (korn 180) for å risse litt opp i dem (ikke slip inn til kjernen på læret).

Til slutt påføres ny farge i mange tynne lag. Det beste er å duppe den på med en svamp, la tørke i 30 minutter og deretter legge nestelag. Etter en ukes tid gir du setene lærkrem.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake