Lev livet hver dag, ikke bare i helgen

© Shutterstuck

Mange kjenner nok igjen den følelsen av å hele tiden lengte etter noe. På mandag lengter vi etter fredag. Om høsten lengter vi etter julekos. Om våren lengter vi etter ferien. Vi gleder oss til vi får den nye bilen, vi gleder oss til kjøkkenet skal renoveres, og listen fortsetter og fortsetter.

Og slik går dagene og ukene i hverdagens varme og vi tenker kanskje ikke så mye over det – men livet er her og nå. Selvfølgelig skal du være glad for ting og ha noe å se frem til. Men det kan like gjerne være noe å løfte humøret på en overskyet tirsdag midt i livet.

Gjør hjernen din en tjeneste og ta det med ro

Det høres kanskje litt kjedelig ut, men hjernen din er faktisk programmert til å like rutine. Rutiner aktiverer dopamin i hjernen og det er dopamin som spiller hovedrollen i hjernens belønningssystem. Med andre ord – hjernen din belønner deg med glade følelser når du holder deg til rutiner.

Derfor snakker man ofte om at gode og faste rutiner er avgjørende for babyer og barn. De føler seg trygge på ting som gjentar seg hver dag og som har en helt biologisk forklaring – hjernen må venne seg til hver endring og det krever styrke og energi. Noen ganger kan det også ta lang tid å venne seg til det.

Når det er sagt, bør du ikke gå gjennom livet med å være redd for forandringer, eller noen gang ønske å komme vekk fra status quo. Men noen ganger kan det være sunt for både kropp og sjel å stoppe opp og sette pris på de små tingene i hverdagen, selv om de endres ikke nevneverdig fra dag til dag.

Hvordan kan jeg komme meg ut av hverdagskaoset?

I utgangspunktet ser livet slik ut for de aller fleste mennesker: Vi våkner om morgenen og gjør oss klare for dagen. Noen må levere barna i barnehagen eller på skolen, mens andre drar rett på jobb eller skole. Vi jobber eller studerer og har sosiale relasjoner til våre medmennesker. Vi går og trener eller handler etter jobb, eller utfører annen type aktivitet. Vi kommer hjem og lager middag, slapper av og tilbringer tid med våre kjære. Vi legger oss, våkner noen timer senere og gjør alt på nytt.

Dette er en klassisk hverdag og kanskje har du perioder i livet hvor hverdagen føles ekstra lang. Du trenger en forandring, noe å se frem til og noe for å bli kvitt den "samme gamle vanlige" følelsen.

Du trenger ikke vente til helgen for å møte en venn over en kaffe. Involver barna i å lage mat til middag, og dere vil alle gå gladere til bordet. Meld deg på kurs midt i uken, selv om det betyr å komme hjem litt senere. Ta en feriedag før sommeren og gjør absolutt ingenting. Det er mange måter du kan sette rutinene på pause, og som oftest skal det ikke mye til før du føler deg full av ny energi.

Gjør hverdagen til en fest

Noe av det vanligste i hverdagen er selvfølgelig maten vi spiser. Vi kan bli lei av å måtte lage noe godt, variert og nyttig hver eneste dag og inspirasjonen kan forsvinne helt i visse perioder.

Noe som virkelig kan løfte stemningen i hverdagen er å motta en matkasse hver uke med spennende oppskrifter og alle de ferske ingrediensene du trenger. Slik kan du enkelt tilberede en rask og smakfull middag etter dine smakspreferanser. Se denne ukens HelloFresh matkasse og bli inspirert av alle de herlige oppskriftene.

Prøv enn matkasse i dag, og du vil garantert få en hverdag fylt med god mat og minneverdige stunder ved spisebordet.

    Akkurat nå leser andre ...