Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sirkulasjonspumpen - slik fungerer en sirkulasjonspumpe

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det er sirkulasjonspumpen som fører det varme vannet rundt til radiatorer og gulvvarmen. Ingen pumpe - ingen varme! Bli klok på sirkulasjonspumpen her.

Cirkulationspumpe-NO

Hva er en sirkulasjonspumpe?

En sirkulasjonspumpe er en pumpe som sørger for at det varme vannet når ut til alle radiatorer i huset. Enten du har oljefyr eller fjernvarme - er sirkulajonspumpen hjertet i systemet. Og som et menneskehjerte, arbeider en sirkulasjonspumpe konstant uten at vi tenker over det. Sommer og vinter. Dag og natt. I 8760 timer om året sitter sirkulasjonspumpen på sin diskrete plass i kjelleren eller fyrromet. Og pumper!

Det finnes to typer sirkulasjonspumper - en til varme og en til bruksvann:

  • Sirkulasjonspumpen til bruksvann sikrer at det varme vannet strømmer raskt til armaturer og vannkraner, slik at du slipper å vente på at vannet skal bli varmt når du er på badet.
  • Sirkulasjonspumpen til varme transporterer vann rundt i radiatorer og gulvvarmesystemer.

Skift ut den gamle sirkulasjonspumpen og spar penger

Om du vil spare penger på strømregningen, kan det være en gode ide å vurdere om sirkulasjonspumpen din trenger å skiftes ut. Det kan nemlig være mye penger å spare på å skifte ut en gammel sirkulasjonspumpe med en ny. Opptil 1000 kroner årlig. Det er også grunnen til at de nye automatiske modellene kalles for sparepumper.

På gamle modeller kan sirkulasjonspumpen som regel stilles inn på tre hastigheter, en til vinter, høst/vår og en til sommer. Men med hånden på hjertet: Hvor mange kan si at de husker å justere sirkulasjonspumpen? Derfor kjører den slik det ble installert i de fleste hjem: nemlig på full fart. Også selv om det bare er en liten del av året det er bruk for det.

En moderne sirkulasjonspumpe er en sparepumpe

En moderne sparepumpe virker ikke bare som varmesystemets hjerte, men også som dets hjerne. Intelligente kretsløp i sirkulasjonspumpen leser behovet for varmt vann og beregner hvor mye trykk det er bruk for. Har fyren nattsenking, registrerer sirkulasjonspumpen også det, og går på det laveste nivået. Med en ny sirkulasjonspumpe blir det også enklere å opprettholde den riktige temperaturen i boligen din.

Skift sirkulasjonspumpe selv

Du kan selv skifte til en ny sirkulasjonspumpe på et par timer med et par rørtenger og tetningsmateriale. Og er det en stikkontakt med jordforbindelse i fyrrommet, kan du bare dytte støpselet fra pumpen inn i stikkontakten.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake