Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvorfor slites varmerørene?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

For seks år siden fikk jeg installert en gassfyr. Tilkoblingene til de eksisterende galvaniserte jernrørene og radiatorene ble gjort med kobberrør. Nå har jeg begynt å få korrosjonsskader innvendig i jernrørene. Gjennomløpet er nesten blokkert. Kan de korte kobberrørene, som forbinder gassfyren med jernrørsinstallasjonen, være årsaken til disse skadene?

Løsning:

Rekkefølgen av materialer burde være likegyldig på en sentralvarmeinstallasjon med oksygenfattig vann (“dødt vann”). Det er bare på bruksvannsinstallasjoner, der vannet blir oksidert, at det er problemer med å la kobberrør sitte før jernrør. Her vil ioner fra kobberet forårsake rust i jernrørene.

Hva som har skjedd med rørene dine, er vanskelig å svare på. Kalk er umiddelbart det beste tipset, for det er et velkjent problem enkelte steder, og oppleves nettopp slik du beskriver de nesten tilstoppede rørene. Men korrosjon forårsaket av plasseringen av kobberrøret, er det trolig altså ikke snakk om.

Er det kalk som blokkerer rørene, kan du enten skifte ut rørene, eller kontakte en rørlegger som muligens kan skylle gjennom systemet med kalkoppløser.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake