Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Legge fliser på tregulv: Du kan vel ikke legge fliser på et tregulv, eller ...? Selvfølgelig kan du det!

Fliser skal ligge på et hardt, fast underlag, ellers knekker fugene, og kanskje gjør flisene det også. Det kan både murere og de av oss andre som har prøvd det, skrive under på. Derfor har det også lenge vært en sannhet at fliser ikke kan ligge oppå et tregulv. Men det KAN de.

Plater løser problemet

Når fuger og fliser knekker oppå et tregulv, henger det sammen med treets evne til å gi etter, samt evnen til å utvide seg og trekke seg sammen i takt med at luftfuktigheten stiger og faller. Dette tåler ikke de stive fugene og flisene i lengden. Men ved å legge et stivt og fast lag mellom tregulvet og flisene, kan vi skape et undergulv som er så fast, at disse problemene aldri oppstår. Til dette får vi stor glede av fibergipsplater.

De spesielle fibergipsplatene

De spesielle fibergipsplatene, som er laget for å ligge på gulvet, er så stive at de ikke lar seg påvirke av tregulvet på undersiden. Når vi i tillegg forsikrer oss om at både limet som flisene limes fast med, og fugen mellom flisene er av en fleksibel type, som kan tåle litt flere bevegelser enn vanlig lim og fugemasse, er veien åpen for flotte og holdbare fliser på et tregulv. Og når vi likevel er i gang med å gjøre om hele den underliggende konstruksjonen, kan vi like gjerne legge varme i gulvet, så vi får varme fliser å trå på.

TIPS: Gjenbruk av gulvbord

Hvis gulvbordene du tar opp er jevne i tykkelsen, kan du bruke dem i den nye oppbyggingen av gulvet.

Last ned hele artikkelen, og få en trinn for trinn-veiledning til prosjektet.

Legge fliser på tregulv: Er du lei av det slitte tregulvet, og drømmer om fliser? Det kan fikses.

Er du lei av det slitte tregulvet, og drømmer om fliser? Det kan fikses.