Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Flisgulv

Med litt tålmodighet er det ikke vanskelig å legge et flott flisgulv. Vi gir deg inspirasjon og veiledning til hvordan du enkelt kan legge ditt eget flisgulv.

Hvordan legger man et flisgulv?

Flislegging er et fint gjør det selv-prosjekt. Hemmeligheten bak et flott flisgulv er 3 ting. For det første må flisgulvet ligge rett og jevnt. For det andre må flisleggingen og plasseringen gjøres riktig. Til slutt må du være presis med flisleggingen, fugene må være samme størrelse og flisene skal flukte. Ellers vil flisgulvet fort bli en rotete affære. Når du først har fått orden på dette, er det ikke vanskelig å legge et flisgulv. Du kan også legge et flisgulv oppå et eksisterende tregulv.

Les også: Fliser på tregulv

Hvorfor flisgulv?

Et flisgulv er smart – det er både holdbart og enkelt å legge. Du kan også kombinere gulvvarme og flisgulv helt uten problemer. Det kan være en god løsning om du for eksempel skal pusse opp en kjeller, slik at den kan brukes oftere.

Fliser kommer i et hav av varianter, former og farger. Med et flisgulv vil du altså ha en stor mulighet til å sette ditt personlige preg på et rom.

Gode tips om farger på fliser

Hvis du skal legge fliser i et stort rom, kan et flisgulv i mørke farger være med på å “samle” rommet. Legger du et flisgulv i et helt rektangulært rom, kan det være bedre å legge et flisgulv med mønstre og i forskjellige farger. Består rommet derimot av flere kriker og kroker, kan et ensfarget og rolig flisgulv være en fin løsning. Husk også på at flisgulv gir gjenskjær, så om du velger et farget flisgulv kan dette gi hvite vegger et fargeskjær.

Flisgulv og akustikk

Et flisgulv har en hard overflate, og harde overflater lager mer lyd. Hvis du har tenkt å legge flisgulv i et stort rom, der det er høyt under taket, skal du tenke på hva et flisgulv gjør med akustikken i rommet. Gardiner, møbler og ting på veggene kan hjelpe positivt på akustikken.

Store eller små fliser

Et flisgulv kan bestå av små eller store fliser. En tommelfingerregel er at store fliser gir mer ro i rommet, fordi det blir færre linjer og fuger når du bruker store fliser. Men på et flisgulv med store fliser, kan det være vanskelig å få riktig fall. For eksempel ved legging av fliser i en dusjnisje.

Et flisgulv bestående av mindre fliser gir mer liv i rommet. De små flisene er enklere å legge, fordi de er fanger opp mindre ujevnheter i underlaget, og det er enklere å etablere riktig fall med et flisgulv av mindre fliser.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake