Matt lakk – gir en flott, naturlig overflate på et tregulv.

En slitesterk overflate som lakk er opplagt i kjøkken-allrommet, der det er stor aktivitet, og det en gang i blant søles mat på gulvet.

Tidligere var et lakkgulv typisk blankt og skinnende, med et veldig synlig lag oppå treverket, som ofte så litt kunstig ut.

Slik er det ikke lenger, for den typiske gulvlakken i dag har ikke høy glans og en speilblank overflate. Derimot er det en matt lakk, som får treet til å se naturlig ut, fordi lakklaget nesten ikke synes.

Ettersom mange i dag ønsker et gulv som ser naturlig ut, er matt lakk populært til nye, ubehandlede eller nyslipte gulv. Det skyldes også at lakk gir en sterk overflate, som beskytter treet godt. Samtidig er det enkelt å holde rent og det er greit å vedlikeholde.

Lakk er også den overflatebehandlingen som best tåler den harde slitasjen i en trafikkert entré og de sølte matvarene på kjøkkenet, men den fungerer også fint i stue og soverom.

Mange boliger i dag har store, åpne rom, som henger sammen, for eksemepel kjøkken-allrom. Ettersom det som regel er penest med samme gulvoverflate i hele det store rommet, skaper det et behov for gulv som kan tåle det meste. Det behovet oppfyller lakk best av de overflatebehandlingene som finnes på markedet.

Last ned veiledningen, og se hvordan du lakkerer et gulv