SMART METODE: LAG EN STREK

Når du har rullet ut det lyddempende laget, er det smart å lage streker du hele tiden kan bruke til å kontrollere om du har lagt klikkbordene helt rett.

Les også: Klikkgulv

En krittsnor gir deg raskt en strek å jobbe ut fra.

En krittsnor gir deg raskt en strek å jobbe ut fra.

Har du en krittsnor, er det den enkleste måten å streke opp på, men du kan også streke opp langs et langt vater. Du kan også ”streke opp” med teip – da er markeringen enkel å se når du jobber.

Streken brukes til å måle ut fra.

Streken brukes til å måle ut fra.

TIPS: PASS PÅ FUKT

Skal du legge klikkgulvet på et støpt gulv – for eksempel i en kjeller – vil det ofte være nødvendig å legge en fuktsperre under gulvet. Fuktsperren skal dekke hele gulvet og et stykke opp på veggene.

På tegningen er fuktsperren lagt mellom to lag støydempende underlag, og sitter i spenn bak en avstandskloss bak fotlisten.

Smart klikkgulv

Med siste generasjon av klikk er det blitt enda enklere å legge klikkgulv. Den lille plastfjæren er hemmeligheten bak G5-klikksystemet. Når de korte endene presses sammen, glir den fleksible fjæren på plass. Det betyr at bordet kan klikkes fast i rekken foran og samtidig i bordet ved siden av. Da kan du legge ett bord om gangen, i stedet for en hel rekke.