HAGEBASSENG PÅ ENKELT VIS

Et hagebasseng i betong er både tungt og tidkrevende å lage. I tillegg er det vanskelig å fjerne igjen. Bygger du derimot bassenget av trykkimpregnert tre, fiberduk og bassengfolie, sparer du tid og slipper mange tunge løft.

Det er bare noe med vann. Synet, lyden og duften av vann virker både beroligende og avstressende, og de færreste er nok i tvil om at boliger ved vann er ettertraktet. Du trenger likevel ikke unnvære utsikten til vann, bare fordi du ikke har et hus i vannkanten. Med et rektangulært vannspeil i hagen, får du et basseng som tiltrekker seg dyr som lever i eller ved vannet, og du får muligheten til fisk i hagen – for ikke å snakke om den estetiske nytelsen vannet gir.

En umiddelbar, men også permanent løsning, ville vært å støpe et basseng i betong. Men med tre, fiberduk og bassengfolie, kan bassenget lages på en helg, og fjernes enda raskere, hvis du en dag skulle få nye ideer til hagen.

Last ned byggeveiledningen

I byggeveiledningen som du kan laste ned på denne siden, viser vi hvordan du bygger det elegante hagebassenget på kun en helg. Du kan se hvordan du:

  • bygger skjelettet
  • måler opp og skjærer lektene helt like
  • klosser opp og bygger bassenget.