Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Kassene kan enkelt flyttes opp og ned, alt etter hvor mye plass plantene i dem trenger.

Kassene kan enkelt flyttes opp og ned, alt etter hvor mye plass plantene i dem trenger.

Planter er levende, noe denne plantehyllen tilpasser seg til, på alle måter. For det første ved at du i løpet av sekunder kan skifte innhold i de svarte kassene: Det er bare å bytte om på altankassene og pottene i kassene.

Dernest kan du i løpet av få minutter flytte opp og ned på kassene, slik at de passer til plantene i dem. Ikke bare når du setter nye planter, men også i takt med at de vokser i høyden.

På lengre sikt kan du tilføye nye seksjoner eller flytte hyllen, slik at den ikke står mot en vegg, men mer fritt, så den for eksempel gir le til terrassen.

Samme prinsipp som i en stigehylle

Kassene passer i størrelse til 80 cm lange plastaltankasser, og du kan enkelt tilpasse målene etter plassen du har og behovet ditt. De er satt sammen av smale lister på aluminiumsprofiler, slik at de tørker raskt og kan holde seg sunne og friske i mange år. I tillegg kan pinnene som de hviler på flyttes opp og ned i hullene i vangene, slik at de raskt kan plasseres etter plantenes størrelse.

Det er enkelt å utvide hyllen med flere vanger og kasser, og kanskje lage en hel liten hage med blomster og krydderurter. Det skal også bare små forandringer til, hvis du vil ha vangene skrått for å gi blomstene mer lys og plass.

Hent hele artikkelen og få byggeveiledningen til plantehyllen. Vi viser deg blant annet hvordan du bygger en luftig konstruksjon, slik at fukten ikke holdes inne i kassen. Du kan også lese hvordan du med optimal trebeskyttelse kan forlenge hyllens levetid.