Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 TIPS: Gjenbruk av nedfallsløv

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Gjør om nedfallsløvet til gjødsel, isoler blomsterbedene eller bruk det som underlag i hønsegården. Løvet faller snart, og vi gir deg tre smarte gjenbruksmetoder.

Det er høst, og snart faller løvet ned fra trærne og dekker hele gressplenen. Nedfallsløv skal selvfølgelig rakes sammen, så det ikke ødelegger gressplenen gjennom vinteren, men vi kan spare deg for den lange turen til gjenvinningsstasjonen.

Her får du tre smarte måter du kan gjenbruke nedfallsløv på.

1. Komposthaug

Samle løvet i en komposthaug, og la det råtne til næringsrik kompost. Det er en god idé å findele løvet først, for da råtner det raskere.

Har du en gressklipper med oppsamler, er den perfekt til formålet – bare kjør den en runde over løvet på gressplenen, og tøm oppsamleren i komposthaugen. Når du er halvveis gjennom vinteren, kan det lønne seg å vende bunken, hvis den vel å merke ikke er dypfrossen eller ligger under en meter snø.

Komposthaug av nedfallsløv

2. Isoler blomsterbedene

Har du sårbare planter eller blomster i bed, kan du bruke nedfallsløvet til å isolere røttene deres. Bare ta en håndfull løv, og plasser dem rundt blomstene. Dermed tåler de mer når det blir veldig kaldt.

Isolerende nedfallsløv

3. Underlag i hønsegården

Har du høner og hønsegård, skal du bruke nedfallsløvet som underlag der. Hønene vil elske å gå og skrape i et tykt lag av nedfallsløv, og gjør det til og med enkelt å holde hønsehuset rent. Bare spa ut hønseavfallet og et lag av løvet, og dryss et nytt lag oppå.

Nedfallsløv i hønsegården
Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake