3 TIPS: Gjenbruk av nedfallsløv

Gjør om nedfallsløvet til gjødsel, isoler blomsterbedene eller bruk det som underlag i hønsegården. Løvet faller snart, og vi gir deg tre smarte gjenbruksmetoder.

Det er høst, og snart faller løvet ned fra trærne og dekker hele gressplenen. Nedfallsløv skal selvfølgelig rakes sammen, så det ikke ødelegger gressplenen gjennom vinteren, men vi kan spare deg for den lange turen til gjenvinningsstasjonen.

Her får du tre smarte måter du kan gjenbruke nedfallsløv på.

1. Komposthaug

Samle løvet i en komposthaug, og la det råtne til næringsrik kompost. Det er en god idé å findele løvet først, for da råtner det raskere.

Har du en gressklipper med oppsamler, er den perfekt til formålet – bare kjør den en runde over løvet på gressplenen, og tøm oppsamleren i komposthaugen. Når du er halvveis gjennom vinteren, kan det lønne seg å vende bunken, hvis den vel å merke ikke er dypfrossen eller ligger under en meter snø.

2. Isoler blomsterbedene

Har du sårbare planter eller blomster i bed, kan du bruke nedfallsløvet til å isolere røttene deres. Bare ta en håndfull løv, og plasser dem rundt blomstene. Dermed tåler de mer når det blir veldig kaldt.

3. Underlag i hønsegården

Har du høner og hønsegård, skal du bruke nedfallsløvet som underlag der. Hønene vil elske å gå og skrape i et tykt lag av nedfallsløv, og gjør det til og med enkelt å holde hønsehuset rent. Bare spa ut hønseavfallet og et lag av løvet, og dryss et nytt lag oppå.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Hage