Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Flytt et tre

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Er du misfornøyd med plasseringen av treet ditt, kan du fremdeles rekke å flytte det de 3-4 første årene av treets levetid.

Dette treet er ca. 2 år gammelt, og ikke større enn at du kan flytte det i en omgang. Start med å fjerne gresstorvene i en diameter på 40 cm, men pass på at du ikke ødelegger treets stamme eller røtter mens du gjør det.

Når gresset er borte, graver anleggsgartneren ned langs kanten av hullet. Deretter stikkes spaden inn under treet, så røttene skjæres over. For å komme helt inn under treet brukes det til slutt en drensspade.

Etter litt arbeid kan du ta opp treet. Selv om du har fjernet noen av dets røtter, er det likevel såpass mye igjen at treet saktens kan klare det, bare det får masse vann når det blir plantet igjen.

Skal du flytte et tre som er mer enn 3 år gammelt, som dette epletreet, blir du nødt til å gjøre det i to omganger, med et års mellomrom. Du må i en radius av 80 cm skjære over treets røtter med en spade. Legg merke til at røttene ikke kappes hele veien rundt, men bare i tre striper.

På den måten tvinger du treet til å etablere en masse nye små røtter. Det er disse nye røttene som gjør at treet kan etablere seg igjen. Til neste høst kan du grave opp hele treet på samme måte som før, men bare ha med en noe større rot opp.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake