Flott utekjøkken kledd med lister

Når kjøkkenet skal matche terrassen, er det ingen tvil om at det må kles med trelister og utstyres med en flott komposittbenkeplate.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
3 dager
Pris
10.000 kroner

Intro

I denne artikkelen får du inspirasjon til hvordan du kan bygge et lekkert utekjøkken av finérplater kledd med trelister, som matcher terrassen det står på. Kjøkkenet er bygget opp rundt en benkeplate i kompositt, og er i tillegg utstyrt med en gasskokeplate og en innbyggingsgrill, som er kjøkkenets hjerte.

Vi viser deg trinn for trinn hvordan kjøkkenet er bygget. I tillegg får du en liste over hvilke materialer som er brukt i prosjektet.

I dette kjøkkenet er det brukt en kostbar grill, men du kan bruke akkurat den grillen du ønsker. Du kan også bruke en annen benkeplate enn kompositt, som befinner seg i den dyre enden av prisskalaen.

Veiledning

01
Slik gjør du 8 Trinn

Dette utekjøkkenet er laget i trematerialer. Fra sokkelen av planker, til skapelementene av finérplater til listekledningen, er det snakk om trearbeid som gir et pent strømlinjeformet uttrykk.

Kjøkkenet skjuler flere fine detaljer, for eksempel håndbygde skuffer og et fint skjul til gassflasken.

Fordi kjøkkenet står ute, er det naturligvis behandlet med trebeskyttelse, slik at det kan tåle både vær og vind. Trebeskyttelse i to forskjellige farger skaper i tillegg et flott utrykk.

1

Kjøkkenet består av fem elementer. Grunnpilarene er fem skapelementer av konstruksjonskryssfinér. Platene er skrudd sammen i såkalte ”pocketholes”.

2

Står på en sokkel av planker. De fem elementene står på en sokkel av 48 x 98 mm impregnerte materialer. Sokkelen står direkte på terrassebordene.

3

Elementene er skrudd sammen. Elementene står side om side på sokkelen. De er skrudd sammen med rustfrie skruer, i tillegg til at de også er skrudd fast til sokkelen.

4

En brukt, værbestandig benkeplate. Utekjøkkenets eier har vært heldig og funnet en brukt komposittbenkeplate med innebygget håndvask.

5

Elementene har fått et strøk maling på overflaten av de rå byggeplatene. I tillegg er det montert en loddrett støtte under grillbordet og loddrette støtter bak på elementene.

6

Vindskjerm og skuffer. Ved siden av vasken er det installert tre håndbygde skuffer, som gir god oppbevaringsplass. Det er også laget en vegg av svarte bord over og bak benken.

7

Gassflasker skal oppbevares ventilert. Det sørger lektekledningen for. Husk at fordi gass er tyngre enn luft, så siver den ut i bunnen.

8

Et kompakt utekjøkken. I motsatt ende av benken fra grillen, sitter håndvasken og en vannkran, som kan kobles til en hageslange. Selv om kjøkkenet har en begrenset størrelse, så oppfyller det alle normale kjøkkenfunksjoner - bortsett fra kjøling av matvarer. Bak lektene er det hengslede dører, slik det er enkel tilgang til rommene under benken.

Materialer

 • 48 x 98 mm impregnert til sokkel
 • 23 x 48 mm impregnerte lekter til listekledning
 • 18 mm kryssfinér til kjøkkenelementer
 • Rustfrie treskruer
 • Farget trebeskyttelse
 • Klar trebeskyttelse eller treolje
 • Brukt benkeplate av kompositt

I tillegg kommer gasskokeplate og en innbyggingsgrill. Disse er ikke en del av den beskrevne prisen.

Tidsforbruk

2-3 dagers arbeid.

Pris

Cirka 10.000 kroner.

Vanskelighetsgrad

En enkel sak, hvis du er dus med vater, sirkelsag og skrumaskin.

Video

Smart oppmerking med tommestokken

Slik bruker du sirkelsagen

I denne videoen lærer du alt om om sirkelsagens muligheter, sagblad og funksjoner. Sirkelsagen er knallsterk og kan med riktig innstilling sage alt fra grove til helt fine snitt – både rett og i forskjellige vinkler. Med riktig sagblad kan du bruke sagen i både tre, metall, porebetong, murverk og kunststoff.

Slik bruker du kapp-/gjærsagen

I denne videoen kan du se hvordan du stiller inn og bruker sagen, slik at du får full utnyttelse av den. Kappsagen er smart når du skal sage mange rette, korte snitt på tvers av bord og lekter. Du kan sage både rette, vinklede og tiltede snitt i blant annet tre, metall, fibersement og laminat – gjennomgående eller i akkurat den dybden du ønsker.

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

  Akkurat nå leser andre ...

  Mer fra kategorien Utekjøkken