Inspirasjon: 14 flotte utekjøkken

Det finnes ikke kun én oppskrift på et flott utekjøkken. Det finnes mange av dem. Noen kjøkken står under åpen himmel, mens andre er laget i et tilbygg eller på en helt ny terrasse. Det finnes kjøkken i stein, tre og stål – og noen som kun handler om funksjon. Her reiser vi Norden rundt, og ser på utekjøkken av alle typer.

For noen er et lite møbel som bærer en grill og skjuler en gassflaske alt som kreves. Andre skal ha både grill, røykovn, gassbluss, kjøleskap, strøm og rennende vann. En innebygget pizzaovn er heller ikke å forakte.
Uansett hvilket kjøkken du drømmer om, kan du finne inspirasjon i denne artikkelen, der vi viser eksempler og detaljer fra utekjøkken i hele Norden.

Benkeplass først, grill etterpå

Uansett hva som ellers er i et utekjøkken, er utgangspunktet for de aller fleste å ha en benkeplate å jobbe på. Uten benkeplate, intet utekjøkken. Deretter kommer grillen, som er midtpunktet i de fleste utekjøkken. Utover det, er det kun fantasien som setter grensene.

Ute, inne eller noe midt mellom

Det er stor forskjell på rammene for utekjøkken. Hovedparten av de utekjøkkenene vi viser deg her, har fri utsikt til sola og månen. Men det finnes også mange eksempler på utekjøkken med både vegger og tak.

Et utekjøkken-allrom laget fra bunnen av

Det finnes to typer utekjøkken. Den ene typen oppstår litt etter litt, mens den andre er bygget etter et stramt design. Her er et eksempel på et drømmeprosjekt, som er laget for å matche en ny terrasse. Kjøkkenet er ikke begrenset til benkeplass, grill og pizzaovn. Det er også planlagt inn levegg, spisebord og benk.

Når litt er nok

Et møbel på hjul, som løfter grillen og skjuler gassflasken, er et helstøpt eksempel på et minimalistisk utekjøkken.

Utekjøkkenet blir til et rom

Selv om det er utsikt til stjernene, klarer dette kjøkkenet å skape et konkret rom ved hjelp av to store listevegger, som samtidig fungerer som levegg.

Gjenbruksmurstein

Teglsteinene er dyre, men gir en varm og livlig glød til dette utekjøkkenet. Det er bygget rundt en imponerende, vedfyrt pizzaovn.

Beskyttet mot rust – med rust

Cortenstål er et uvanlig, men smart materialvalg, som beskytter seg selv mot rust ved hjelp av nettopp et lag rust.

Kan brukes året rundt

Det har tatt lenger tid å bygge takoverbygget enn kjøkkenet, som er både flott og beskjedent på en gang. Resultatet er et utekjøkken som fungerer året rundt.

Kjøkkenbenken er viktigst

Det skal ikke mer til enn en benk der det kan jobbes, snittes og stå en grill.

Et ute i naturen-kjøkken

Hjemmestøpte betongbenker er smarte, fordi de kan lages slik du vil. Her følger de konturen av en stein, som står midt i utekjøkkenet.

Vill etter grill

Et ganske vanlig oppsett ser noenlunde slik ut. En benk, en grill og en benk igjen. Det er ingen tvil om at det er den nordiske grillfeberen som inspirerer de fleste utekjøkken.

Listene gjør kjøkkenet lett og lekkert

Kjøkkenet er bygget av tunge 10 x 10 cm trestolper, men kledningen av lange, horisontale lister gjør at kjøkkenet virker lett. I tillegg gjør kledningen at gassflaskene under grillen står luftig.

World cup-kjøkkenet

Her er funksjonen i sentrum. Eieren av kjøkkenet, som blant annet inneholder flere røykovner, seks griller, en gasskomfyr og et kjøleskap, er internasjonalt anerkjent for sine grillkunster.

En uterestaurant

Utekjøkkenet trenger ikke å være laget for felles matlaging. Her er det tenkt på service, servering, komfort og ly i stedet.

Dedikert til pizza

En isolert utebod, bygget etter alle kunstens regler og innredet med blant annet kjøleskap, eltemaskin og pizzaovn.

Lett å holde rent

Det fine med stål og tre, er at kjøkkenet er enkelt både å vedlikeholde og rengjøre. I tillegg matcher det husveggen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Utekjøkken