20 boretips

Om det skal skrus opp en reol på veggen, en lampe i taket eller lages hull til et blandebatteri i kjøkkenbenken, så må du fram med bormaskinen. Her får du 20 av våre beste boretips.

  • Ikke bruk slagfunksjonen på fliser

    De skal du være litt forsiktig med i starten, slik at de ikke sprekker. For å bore hull i en flis skal du slå av slagfunksjonen på bormaskinen din til du er kommet helt gjennom flisen. Etter dette kan du slå på slagetdersom veggen er av murstein eller betong.

  • Spenn fast tynne emner

    Hvis du borer gjennom en tynn metallplate, kan du risikere at boret hugger eller setter seg fast idet spissen kommer gjennom. Dette kan du unngå ved å holde eller spenne fast den tynne platen mot en liten treplate der hullet skal bores.

  • Metallbor også til tre

    Du kan gjerne bruke metallbor til å bore hull i tre. Hullet blir kanskje ikke så pent i kanten, men hvis dette er likegyldig, kan du uten problemer bruke metallboret ditt. En fordel er at metallbor fås i mange ere forskjellige tykkelser, slik at du lettere kan finne et bor som passer nøyaktig til formålet. Og metallbor tar ikke skade av å bore i tre.