Hvor mange ganger har du stått med en pensel eller rull i hånden, og spekulert på hvor mye raskere du kunne ha malt taket eller veggen med en sprøyte? Og hva med stolene på kjøkkenet eller den gamle flettekurven?

Vi bruker ofte verktøyet vi har tilgjengelig, og setter i gang med pensel eller rull fordi det er slik vi pleier å gjøre det. En malesprøyte skaffer vi oss slett ikke, fordi “alle vet” at det er vanskelig å tynne ut malingen, slik at den ikke tetter igjen sprøytedysene når du maler.

Til kamp mot inngrodde malevaner

Vi bestemte oss for å se på inngrodde vaner og gammel vanetenking, og sjekke hva som er best til hvilke oppgaver. Ikke bare maleresultatet og tiden som går med til å male veggen, taket eller stolen. Men også den tiden og de utfordringene som følger med det å dekke til ordentlig for å unngå at mikroskopisk sprut fra rullen og sprøyten havner langt unna emnet du maler.

Rengjøringen etterpå kan også ta mye tid. Og hvor morsomt er det å male i ti minutter, hvis det tar tre timer å dekke til, og to å gjøre rent?

Last ned hele artikkelen og få en grundig oversikt over hvilket maleverktøy som er best til hva - både i forhold til resultat, tildekking, tidsforbruk og rengjøring.