Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mal med pensel

Skriv ut Lagre artikkel

Maleren viser her hvordan man oppnår det beste resultat med penselen.

Det første man skal lære er å holde penselen riktig. Penselen skal ikke henge og slenge fram og tilbake. Den må sitte fast i hånden. Da er det betydelig enklere å lage for eksempel en rett kant.

Selv på mindre flater nøyer maleren seg sjelden med én pensel. Det benyttes alltid en smal pensel til kanter og en bred til de litt større flatene. På en vindusplate som denne males det først i kanten inn mot vinduet, geriktene og forkanten.

Til dette arbeidet brukes en ringpensel. Til den store flaten bruker maleren en bred pensel. Dels går arbeidet raskere, og dels blir det færre spor fra penselens kanter. Start med å legge et godt lag maling på midten av platen. Nå trekkes malingen ut fra midten til hver sin ende av vindusplaten.

Her kan man male både på kryss og tvers for å få malingen godt fordelt. På grunn av den vannrette flaten bør man ikke være redd for å legge på et fyldig lag maling. Når det til slutt er maling på hele flaten, bruker maleren den brede penselen til å fordrive med.

Alle de mindre pene penselsporene fjernes ved å trekke penselen med lett hånd fra den ene enden av platen til den andre. Resultatet blir en flott flate uten penselspor. Maler man for eksempel rammen rundt vinduer, kan det være vanskelig å få et pent resultat der den er skåret i gjæring.

Her maler fagmannen aldri på tvers av gjæringen. I stedet males det først på den ene siden og deretter på den andre siden. På den måten følges treets årer, noe som gir det flotteste resultat.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Mal med pensel
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake