3 geniale måter å bruke maskeringsteip på

Maskeringsteip er sterk, men lett å fjerne igjen. Den har en ru overflate og tåler å bli våt. Alt dette er egenskaper som gjør maskeringsteip perfekt til mye mer enn bare tildekking.

1. Hold sammen limte emner med maskeringsteip

Du kan med fordel bruke maskeringsteip når du limer sammen plater med 45 graders gjærskjøter. Når platene er i vinkel, fikserer du dem med teip på hver side. Spenn opp med lange teipstrimler, og sjekk vinkelen. Strimlene skaper sammen med “hengselet” på yttersiden et så stort press, at limet holder.

LES OGSÅ: Hold sammen limte emner

2. Bruk maskeringsteip til oppmerking

Overflaten på maskeringsteip er matt, og derfor perfekt å merke opp på med en tømmerblyant. Sett en strimmel lys maskeringsteip på en mørk tre- eller metallplate, så synes blyantstreken tydelig.

LES OGSÅ: Mål opp 100 % riktig med en smart laser

3. Sett maskeringsteip over kanten på malingsspannet

Maler du med pensel og henter maling rett fra spannet, er det fristende å trekke av overskytende maling på kanten av spannet. Men da risikerer du dels at lokket klistrer seg fast, og dels er det fare for at det faller ned halvtørre malingsflak i malingen – som ender opp på den nymalte veggen din. Sett i stedet en strimmel teip over spannet, og dra maling av penselen på strimmelen.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Maler