Alle kan male en vegg, så det kan du selvfølgelig gjøre selv. Men det er faktisk vanskeligere enn du først tror, og særlig om du skal male en vegg med skarpe kanter.

Mal en vegg med kant

Gjør Det Selv har bedt en profesjonell maler om å vise noen av de metodene som gjør forskjell når du skal male en vegg med kant. For eksempel bruker maleren sjelden maskeringsteip langs gulvlister og karmlister. Hun kan nemlig styre penselen så presist at hun ikke maler ved siden av.

Maleren får arbeidet til å se utrolig enkelt ut. Vi andre har ofte en tendens til å gjøre tingene vanskeligere enn de strengt tatt er.

Maskeringsteip rundt skarpe kanter

Maleren hopper altså over maskeringen, unntatt når det skal males en ramme med skarpe kanter rundt en farget vegg. Her kan hun til gjengjeld male en fullkommen skarp kant, der malingen ikke går bak teipen på veggen.

Trikset består i å lukke tapen med veggmaling, før du maler den fargede veggen. Det er enklest om du lager en ramme, altså et stykke ikke-farget vegg på 5-10 cm, utenom det fargede stykket. Det resulterer i en flott malt vegg med skarpe malingskanter.

Last ned artikkelen og se hvordan den profesjonelle maleren gjør det. Da kan du følge hennes råd og få helt rette og skarpe kanter rundt den malte veggen og på gulvlistene.