Montering av avløp

Arbeidsforholdene er sjelden behagelige, men det er likevel viktig å gi seg god tid og jobbe forsiktig, når du setter sammen rør.

Det er ingen standard for hvordan et avløp ser ut, for det er mange kombinasjonsmuligheter. Men det finnes naturligvis en rekke generelle anvisninger du kan forholde deg til.

TIPS: HUSK Å KJØPE EKSTRA MATERIALER

Før du handler inn et nytt avløp, er det en god idé å sjekke hvordan det gamle ser ut, og hvordan det er koblet sammen i toppen (til vasken) og i bunnen (til kloakken).

Begge steder kan du få bruk for gjengeteip eller pakkgarn og pakksalve. Kanskje også en gummiring, der avløpet skal kobles sammen med et kloakkrør.

Gjengeteip, pakkgarn, pakksalve og gummiringer til overgangen mot kloakkrørene følger sjelden med når du kjøper det nye avløpet. Det må derfor kjøpes separat.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha et inspeksjonskamera

METODE: SLIK BRUKER DU PAKKGARN

Pakkgarn og pakksalve brukes til å lage en skjøt helt tett. Det kan du få bruk for når du skifter avløp.

Arbeidsmetoden er ganske enkel: Du begynner med å vikle en tynn bunt pakkgarn stramt rundt gjengene på det røret du skal tette. Begynn midt på gjengene, og jobb deg ut mot enden av røret. Det skal ikke stikke ut pakkgarn over enden på røret.

Klipp eller riv av pakkgarnet, og smør et tynt, jevnt lag pakksalve på pakkgarnet.Deretter skrur du sammen rørstykkene.