Lapp nedløpsrøret

Har du en enkel utetthet i et nedløpsrør av støpejern, kan du faktisk lage en holdbar lappeløsning.

Med et gammelt stemjern fjernes den verste rusten og malingen, så du kan se hvor stor skaden er. En mindre utetthet lappes enkelt og effektivt med en jetkobling. En jetkobling er en rustfri stålring med en gummimuffe i midten, som settes sammen og dermed slutter tett.

Gummiringen tas ut av stålringen og klippes gjennom, så den kan komme rundt nedløpsrøret. Jetkoblingen er beregnet til skjøting av to rør. Derfor må kragen i midten av gummiringen klippes av, slik at gummiringen kan sitte helt tett mot nedløpsrøret.

Når du har kontrollert at gummiringen passer til nedløpsrøret, legges det en silikonfuge på begge ender. På den måten kan vann fra lekkasjen i nedløpsrøret ikke renne ut der hvor gummipakningen er skåret over.

Jetkoblingen skrus fra hverandre, så den kan legges om gummiringen på nedløpsrøret. Koblingen strammes med to unbrakoskruer.

Her kan du gjerne benytte en enkel unbrakonøkkel, men de fås også som topper til pipenøkkelsettet. Benyttes pipenøkkelsettet, kan det dras til med større kraft. Reparasjonen med jetkoblingen holder uten problemer resten av nedløpsrørets levetid.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Rørlegger