Bygg nytt bad i kjelleren

Drømmebadet kan kreve plass, og hvis du vil unngå å miste kvadratmeter i hovedetasjen, kan kjelleren være en mulighet. Kjelleren kan kanskje ikke brukes til beboelse, men du kan gjerne innrede et bad i den – og gjør du jobben selv, sparer du mye penger.

Har du alltid drømt om et bad med god plass til både et dusjhjørne, badekar og oppbevaring, kan det hende at det er kjelleren som kan få drømmen til å bli til virkelighet.

Ofte kan det være vanskelig å finne plass til et stort bad i hovedetasjen, uten at det vil kreve en større ombygging. I kjelleren er det gjerne enkel tilgang til både vannrør og avløp, slik at det er forholdsvis lett å bygge et ekstra bad der.

Du skal likevel være oppmerksom på at deler av baderomsprosjektet bør og må utføres av fagfolk, for eksempel en rørlegger og en elektriker.

Mye av jobben vil du dog kunne gjøre selv, hvis du er en habil gjør det selver. Og bygger du bad selv, sparer du deg for store håndverkerutgifter.

Problem

Du drømmer om et lekkert bad med spa-kvalitet, men du har ikke plass til det i hovedetasjen i huset. Har du en kjeller, kan du kanskje finne plass til det der.

Løsning

I kjelleren er det et rom i passe størrelse, som kan utnyttes til et ekstra bad uten å endre på den eksisterende romfordelingen. Du slipper med andre ord å beslaglegge gode boligkvadratmeter i hovedetasjen. Ofte vil det også være enkel tilgang til eksisterende installasjoner, og du kan med riktige materialer lage en løsning som ikke krever at hele kjelleren må pigges opp.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Hus