Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Reparer hull i sokkelpussen

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Boligens sokkel er ekstremt utsatt for fukt, og er følgelig en bygningsdel man bør holde godt øye med. Begynner pussen å falle av, skal det repareres med det samme, så fukten ikke trekker inn i fundamentet.

Boligens sokkel er ekstremt utsatt for fukt, og er følgelig en bygningsdel man bør holde godt øye med. Begynner pussen å falle av, skal det repareres med det samme, så fukten ikke trekker inn i fundamentet.

Før man kan begynne å pusse opp, skal all løs sokkelpuss forsiktig bankes ned og børstes av. Det lille hullet der pussen er skallet av, kan raskt vise seg å bli noe større når man først har vært i gang med hammeren.

Men hvis reparasjonen skal holde, skal man ha en fast bunn å arbeide videre på.Til denne type reparasjoner bør man lage en grunning, bestående av en skje sement som røres opp med vann til en tynn konsistens.

Med murerkosten forvannes reparasjonen lett, før grunningen smøres på. Det skal bare smøres et ganske tynt lag sementlim på hullet.

Til dette arbeidet bruker mureren igjen murekosten, så limet blir arbeidet godt inn i sokkelen. Mens limet fester seg, blandes reparasjonsmørtelen, som består av 1 del sement og 10 deler sand. Det tilsettes også en del mørtel, for å gi blandingen en bløtere konsistens.

Vil man være sikker på at reparasjonen holder, skal mørtelen kastes på. Start med å kaste på små klatter mørtel. Den overskytende mørtelen skjæres av med murerskjeen, og deretter glattes mørtelen ut. Med et pussebrett glattes mørtelen forsiktig.

På den måten er man sikker på at reparasjonen ikke stikker lengre ut enn den eksisterende sokkelpussen. Sokkelen her er ruglete.

Derfor brukes en fuktig murekost til å stryke over reparasjonen med, så den får samme struktur. I løpet av en ukes tid kan sokkelen males, og dermed vil reparasjonen være så godt som usynlig.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Reparer hull i sokkelpussen
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake