Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Unngå mus

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

De ser kanskje søte ut, men mus kan forårsake store skader og utgjør i tillegg en helsefare. Her kan du lese om hvordan du mest effektivt unngår dem.

Et hull på bare 7 mm i diameter er nok for en mus, så det er praktisk talt umulig å holde den ute.

Tegn på besøk:

Ekskrementer og lukt, gnagerier og lyder. Noen arter søker kun inn i hus om høsten og om vinteren.

Hvilke skader gjør mus?

De ser muligens søte ut, men de er absolutt skadedyr. De gnager seg gjennom nesten alt, og bygger rede inne i hulrom, på loftet, under gulvet osv. Og de kommer på besøk på kjøkkenet, der de gnager i alt og blant annet kan ødelegge elektriske installasjoner. Samtidig utgjør urinen og avføringen deres en helserisiko på grunn av smittefare.

Hvordan bekjemper du mus?

Gift er en dårlig idé, fordi en død mus under gulvet lukter en god stund etterpå. Feller er både mer effektive og humane. Bruker du feller som ikke dreper musen, skal du kjøre den over 2 km vekk for å sette den ut. Ellers vender den tilbake.

LES OGSÅ: Skjeggkre: Slik kan du unngå skjeggkre

Slik unngår du mus

På høsten søker musene inn, og det er nesten umulig å unngå. De kan komme gjennom hull på kun 7 mm i diameter, og de kan fint klatre opp og inn gjennom vinduer høyt på veggen. Netting i ventilasjonskanaler og tetting av alle sprekker og utettheter hjelper likevel en del.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake