Gjester er de fleste av oss glade for. Men det skal helst være noen vi selv har invitert. Det er ikke alltid tilfellet med de insekter og dyr som selv finner veien inn i husene våre.

De ubudne gjestene trives fordi husene våre gir dem ly, varme og mat. Noen er ganske uskyldige, mens andre kan være ubehagelige bekjentskap. Rotter og veps er det f.eks. ikke mange som ønsker å dele bolig med, mens en sølvkre og en edderkop i ny og ne hører til de plagene vi må leve med.

Her får du et overblikk over hva de mest vanlige ubudne gjestene gjør med deg og hjemmet ditt, og hva du kan gjøre for å slippe dem.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Oppdag rottereir med et inspeksjonskamera

Det er langt fra morsomt når det flytter inn mus eller rotter i uteboden, krypekjelleren eller under terrassen din. For ikke å snakke om helt inn i huset ditt!

Mus og rotter kan volde stor skade (de gnager på alt!). I tillegg er de smittebærere. Salmonella og Leptospira er bare to av cirka 60 bakterier rotter drar rundt på.

Mus og rotter er dessverre flinke til å gjemme seg, og slår seg ned på vanskelig tilgjengelige steder, for eksempel bak kjøkkenskap, under terrassen eller under steinhellene i boden. Mistenker du at du har fått ubudne gjester, anbefaler vi at du undersøker tingene med et inspeksjonskamera. Derfor vil vi gjerne vise deg dette gode tilbudet:

Akkurat nå får du et inspeksjonskamera sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv.

Ja, takk: Vis meg det nye Tech-Pro inspeksjonskameraet!

VIDEO: Her kan du se inspeksjonskameraet i funksjon: