Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 TIPS: Slik øker du verdien på boligen

Skriv ut Lagre artikkel

Går du i salgstanker? Og er du i tvil om hvor du skal gjøre en innsats for å oppnå et raskt salg? Her får du interiørarkitektens fem beste tips til hvordan du med enkle midler gjør boligen mer verdt.

1. Husk hoveddøren

Når kjøperne (og gjestene) ringer på hoveddøren, har de ikke noe annet å gjøre enn å studere inngangspartiet mens de venter på at du (eller megleren) åpner for dem. Sørg derfor for å gjøre et godt inntrykk; få inngangspartiet til å ønske velkommen: Sett friske planter i potter ved hoveddøren (eller fjern i det minste gamle potter med døde planter). Mal eller vask hoveddøren. Sett eventuelt på en ny dørhammer. Skift ødelagte stein foran inngangen. Trim gjerne busker og planter, og fjern gammelt løv. Fei foran inngangen. Hvis du har utelamper, så vask dem og sett i nye lys.

Sørg for at det er TYDELIG, hvor du bor, så folk ikke skal lete etter adressen. Sjekk også at en eventuell port er lett å åpne, og at den ikke henger skjevt.

2. Maling gjør underverker

Det kommer neppe som en stor overraskelse, men ved å gripe penselen fatt, kommer du langt. Ifølge stylisten, handler det om at de fleste boligkjøpere ønsker å kunne flytte direkte inn i den nye boligen, uten selv å måtte svinge malepenselen. Med mindre kjøperen er på jakt etter andre farger enn hvit. Å male boligen, slik at den fremstår med friske hvite vegger, uten stygge hull etter spiker og skruer, er derfor den enkleste måten å heve nivået i boligen på.

I stylistens øyne er mørke paneltak en klokkerklar avtaledreper. De bør under alle omstendigheter males hvis du vil selge, og hvis du blir boende, vil du oppleve en kjempeforandring.

3. Gulv merkes

Akkurat som veggene skal være friske og hvite, er det viktig at gulvene i boligen ser lekre ut. Skitne gulvtepper og nedslitt vinyl selger ikke. Hvis du ikke kan rense, slipe eller rengjøre gulvene til et fornuftig nivå, bør du vurdere et nytt gulvteppe, montere et billig klikkgulv eller linoleum. Linoleum er likevel i den forbindelse siste prioritet. Sjekk særlig de gangarealene som er spesielt utsatt for mye slitasje; entré, kjøkken og bad. Spesielt etter en lang vinter med tungt og vått fottøy, kan gulvet i entreen ha fått hard medfart.

4. Kjøkkenet kan løftes

Det lønner seg sjelden å bytte til nytt kjøkken før du skal selge, hvis det da ikke er fullstendig nedslitt. Men med litt kjærlig omtanke på noen utvalgte elementer kommer du langt. Skift eventuelt benkeplaten, slip den, eller gi den pigmentert olje. Sett nye grep på skapdørene, eller vurder å bytte bare dørene.

Kjøkkenet på undersiden, har stylisten frisket opp slik at det var klart for salg. Før var ikke kjøkkenet spesielt spennende, og selgeren ønsket å gi rommet et løft uten å ofre en formue. Ved å skifte benkeplater, male rekken av marmorfliser, fjerne et par skap og male vegg og tak, ble kjøkkenet mye mer vennlig og luftig å se på. Løsningen er mye billigere enn å skifte ut hele kjøkkenet.

5. Smådetaljene er veldig viktige

Gå over boligen, og avdekk alle de småreparasjonene du ikke har fått fikset. Hvis det er mange irriterende, halvferdige løsninger, gir det et overordnet inntrykk av at du ikke passer godt på boligen. Da begynner kjøperen å fundere på om det også kan være flere ting som ikke er helt bra. Husk at du sikkert er blitt “hjemmeblind”. Vurder å be en annen om å gjennomgå boligen med nye øyne.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
null: 5 TIPS: Slik øker du verdien på boligen
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake