Lett, luftig, glassklart og eksklusivt. Du får mange fordeler med et glassrekkverk av armert glass.

Lett, luftig, glassklart og eksklusivt. Du får mange fordeler med et glassrekkverk av armert glass.

Vegger eller rekkverk er helt nødvendige på en trapp, en åpen andre etasje, på en høy balkong eller en terrasse som ligger litt over bakken. Dessverre bygges rekkverk ofte på bekostning av både utseende og lysinnfall.

Denne negative konsekvensen forsvinner når du bruker glass. Her får du lys og letthet, og med det glasset du kan kjøpe i dag, får du også rikelig med styrke i rekkverket.

Det finnes flere systemer til glassrekkverk. Her bruker vi et fra Q-railing, som har flere forskjellige løsninger å velge blant. Vi setter aluminiumsskinnene, som skal holde glasset, ned i et gulv, men du kan også kjøpe løsninger som settes opp med skruer satt vannrett inn i en vegg, eller enkeltholdere i stedet for lange skinner.

Kostnaden for å få lys og letthet kan merkes på økonomien, for glassløsningene er ikke billige i forhold til de mindre gjennomsiktige alternativene. Her bygger vi fem meter rekkverk for cirka 25.000 kroner i alt.

Last ned byggeveiledningen og få en trinn for trinn-guide

Med dette systemet er det enkelt å sette opp rekkverket. Men presisjon er helt avgjørende, så det er der du skal rette søkelyset. I byggeveiledningen viser vi trinn for trinn hvordan du:

  • monterer skinnene i gulvet
  • setter i kiler og gummilister
  • setter glasset på plass