Få mere plass med en hems over trappen

Dette huset har et lite soverom som ligger inn mot en trappeoppgang, der det er det mye uutnyttet plass over trappen. Med et hull i veggen ut til trapperommet, bygges rommet ut slik at det blir plass til en sovehems eller et skap. Det er mye penger å spare, hvis du kan finne uutnyttet plass i boligen din i stedet for å bygge på eller flytte.

I jakten på å finne ekstra kvadratmeter i boligen kan det ofte lønne seg å løfte blikket for å se etter uutnyttede kubikkmeter. Det finner du for eksempel ofte over en trapp, der det i begynnelsen av trappeløpet gjerne er veldig høyt opp til taket. Disse kubikkmeterne kan du kanskje utnytte til ekstra kvadratmeter i et soverom, som har vegg mot trappen.

Den store takhøyden over trappen kan for eksempel åpne for muligheten til å lage en hems med soveplass, med tilgang fra soverommet ved siden av. I et lite soverom sparer det mye plass på det sparsomme gulvarealet hvis du slipper å ha en seng der.

Hvis det er et barnerom som utvides med en hems, setter den lille kanskje pris på å ha en huleaktig seng. Utvidelsen av rommet kan også brukes til for eksempel å bygge et skap der.

Når rommet utvides på denne måten, må det lages tilgang fra soverommet ved å bygge om veggen, og du må lage en solid konstruksjon som kan bære det den er tiltenkt. Er du usikker på hvordan du skal løse det, må du konferere fagfolk.

Ønsker du lys til rommet, kan du bygge inn et vindu i konstruksjonen. Det er smart å dele opp prosjektet i flere underprosjekt. Da får du enklere oversikt over hva som krever hjelp av fagfolk, og hva du kan gjøre selv for å redusere kostnadene til prosjektet.

Problem

Det er tre soverom i andre etasje, der to (1 og 3) er ganske små. Det er vanskelig å gjøre soverom 1 større, fordi det vil redusere trapperommet og vanskeliggjøre tilgang til soverom 2 og 3. Men soverom 3 har muligheter.

Løsning

Soverom 3 ligger mot trappeoppgangen. Det gir muligheten for å lage rommet større ved å lage hull i veggen ut til rommet over trappen. Det kan bli en soveplass eller et skap, som dermed ikke opptar plass på det sparsomme gulvarealet.

    Akkurat nå leser andre ...