Huset bremser signalet: Bærende vegger, tunge møbler, lukkede dører og til og med speil gjør wi-fi-signalet svakere. Derfor må du kanskje flytte routeren.

Huset bremser signalet: Bærende vegger, tunge møbler, lukkede dører og til og med speil gjør wi-fi-signalet svakere. Derfor må du kanskje flytte routeren.

De fleste nordmenn har etter hvert fått trådløs internettforbindelse hjemme. Det gir deg muligheten til å koble datamaskiner, nettbrett, spillkonsoller, smart-TV, smarttelefoner og alt muligt annet til nettet, uten å måtte krongle med lange, irriterende kabler.

Det krever bare et modem og en trådløs router (ofte samme enhet), som kan sende signalet videre fra kontakten i veggen til resten av huset.

Når det trådløse nettverket ikke rekker

Men hos mange rekker ikke det trådløse nettverket alltid helt ut i alle rommene i huset. Det kan være ganske belastende, hvis hjemmekontoret eller rommet til tenåringen ikke kan komme i kontakt med nettverket og omverdenen.

Ofte er dette dog vår egen skyld, og dermed også noe vi kan løse ganske enkelt. Sannsynligvis har du gjort samme feil som mange av oss andre, hvis du opplever problemer med rekkevidden til nettverket. Feilen har du gjort uten å være klar over det.

Hvor er routeren plassert?

I tillegg til kvaliteten på det tekniske, altså modemet og routeren (ofte samme enhet), som du normalt har fått fra internettleverandøren din, er det en rekke forhold som kan gjøre det vanskelig for de trådløse signalene å nå frem til alle deler av huset.

Står for eksempel routeren på gulvet, mot en yttervegg i et rom med lukkede dører, så har du, uten å være klar over det, gjort veldig mye allerede for å begrense signalstyrken.

Les med her, og få en rekke gode råd til hvordan du sikrer deg mot disse, og flere andre klassiske feil. Deretter er det snart full styrke på signalet, og forbindelse i hele huset.

3 veier til god forbindelse

I artikkelen viser vi deg tre trinn som kan løse wi-fi-problemene:

1. Oppdater utstyret Er routeren flere år gammel, skal du begynne her.

2. Plasser routeren optimalt Den mest vanlige feilen vi gjør, er å plassere den signalgivende routeren helt feil i forhold til både rommenes oppdeling og plasseringen til datautstyret som trenger signaler.

3. Forleng signalet Det kan ofte være vanskelig å flytte routeren til den mest optimale plasseringen. Men fortvil ikke, med enkel teknikk, kan du forlenge signalets rekkevidde ut til de fjerneste hjørnene i huset.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få utdypende veiledninger til hvert enkelt trinn.

LES OGSÅ: Få raskere internettforbindelse og stream uten pauser