Heng opp plantene

Hvis det er trangt om plassen i vinduskarmen, kan du henge opp plantene. Opphenget her er dekorativt og enkelt å lage. Det krever bare et bord, noe tau og et par kroker.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
2 timer
Pris
100 kroner

Intro

Det er sjelden nok plass i vinduskarmen. Men med dette opphenget, som gjør at du kan henge plantene dine i vinduet i stedet, får du litt mer.

Det er et enkelt prosjekt som alle kan henge med på. Og det krever heller ikke mye verktøy. En stikksag og en bormaskin er alt du trenger.

I artikkelen finner du trinnbilder med tekster som grundig forklarer hvordan du gjør det. Du får også en liste over materialene du trenger.

Blomsterdekorasjonen kan lages i løpet av et par timer. God fornøyelse!

Veiledning

01
Slik lager du opphenget 6 Trinn

Det er enkelt å tilpasse opphenget til forholdene hjemme hos deg. Dette bordet er 80 cm langt med plass til tre potter.

1

Lag en mal av papp. Tegn opp på pappen hvor pottene skal være. De snus på hodet, og omrisset tegnes opp. Etterpå lager du en strek 4 mm innenfor omrisset, og klipper hull i pappen etter den innerste streken.

2

Overfør hullene i malen til bordet. Sirklene tegnes opp med en passe avstand til kanten og mellom pottene. Bor et hull ved streken, slik at det er plass til bladet til stikksagen. Husk å legge noe under bordet hvis du ikke kan bore ned i underlaget.

3

Sag ut hullene med stikksagen. Det er smart å slå av pendel- funksjonen på stikksagen. Da er sagbladet enklere å kontrollere, og lager et penere snitt. La avstandsklossene under bordet bli liggende mens du sager.

4

Slip kantene jevne og glatte. Er kantene veldig ru, kan du begynne med en fil før du finsliper med slipepapir.

5

Mål opp hvor lange tauene skal være. Setter du teip rundt tauet der det skal kappes, vil det ikke frynse seg så lett opp.

6

Bor hull i hjørnene på bordet, 3 cm fra kantene. Vi bruker et 10 mm bor. Da er det 8 mm tykke tauet enkelt å trekke gjen- nom. Lag knuter i enden av tauene når de er trukket gjennom bordet, og heng det opp i kroker i taket.

Materialer

  • 22mmbord,9,5x80cm
  • 8 mm tau (her hamp), 4 meter
  • 2 kroker

Tidsforbruk

Et par timer.

Pris

Cirka 100 kroner.

Vanskelighetsgrad

Et fint nybegynnerprosjekt, der alle kan henge med.

Video

Slik bruker du stikksagen

I denne videoen lærer du alt om om stikksagens muligheter, sagblad og funksjoner. Med riktig innstilling, kan sagen klare nesten alle oppgaver: kurvede snitt, rette snitt, vinklede snitt og raske, grove snitt. Og med riktig sagblad kan du sage i både tre, plast, metall og sårbare overflater.

Video

Rent snitt med stikksagen

Video

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Innredning