Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
FORVANDLING – ny stue for 10.000,-

ETTER: Stuen er modernisert fra gulv til tak med nye materialer.

Mange ville nok hatt vanskelig for å se mulighetene i et hus fra 70-tallet, der alle veggene i stuen var av hvite murstein, inkludert den murte peisen midt på den ene veggen. Men ikke eierne av dette huset, som så mulighetene for å lage en drømmestue, modernisert fra gulv til tak, med nye materialer på alle flater.

Ny stue for 10.000 kroner – slik så stuen ut før den store forvandlingen.

FØR: Slik så stuen ut før den store forvandlingen. Alle veggene var av hvite murstein, inkludert den murte peisen.

Renovering på budsjett

Nå var det ikke bare stuen som var litt gammeldags, men hele huset trengte en gjennomgripende modernisering for å kunne leve opp til den unge familiens boligdrøm. De ville derfor at utgiftene til renovering av stuen skulle holdes på et minimum, ettersom resten av huset også skulle renoveres.

Likevel gjennomgikk stuen en ganske stor forvandling, selv om de holdt seg under 10.000 kroner for jobben. Det skyldes selvfølgelig også at familien sto for renoveringen selv. Huseierne hadde ikke de store erfaringene med gjør det selv-arbeid, før de kjøpte dette renoveringsklare 70-tallshuset. Men det har de nå, for de kastet seg ut i alle oppgaver med krum rygg, og har selv laget både nytt gulv, tak og vegger i den nye stuen – i en overbevisende debut for ferske gjør det selv-ere!

Last ned artikkelen og følg den store forvandlingen

I denne gjør det selv-veiledningen kan du se hvordan den gamle stuen renoveres fra gulv til tak. Det er ingenting som er vanskelig i dette prosjektet. Det krever litt øvelse å pusse murvegger, men du kommer fort inn i det. Du kan lese mer om materialene du skal bruke til renoveringen, i tillegg til at vi trinn for trinn også viser hvordan du:

  • fyller det åpne rommet over peisen med porebetongplater
  • pusser veggene
  • limer skiferstein på peisen