Stopp tyven - få lås på terrassedøren

Noen terrassedører er utstyrt med et dørgrep som ikke kan låses. Ved å skifte ut dørgrepet til et med lås, kan du med ganske liten innsats gjøre huset ditt langt mer innbruddssikkert.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
1.000 kroner

Intro

For en innbruddstyv er en terrassedør uten lås på dørgrepet dessverre en enkel sak å åpne utenfra. Alternativt er det en fin fluktvei, hvis han er kommet inn et annet sted i huset. Vil du gjøre livet litt vanskeligere for eventuelle ubudne gjester, er du derfor nødt til å skifte ut grepet ditt til et med lås. Heldigvis er dette en ganske enkel oppgave, som kan klares på ganske kort tid. Vi viser hvordan du monterer terrassedørgrepet Ruko 7812, men systemene er langt på vei de samme for de forskjellige produsentene. Til slutt setter vi fast det nye låsbare grepet med enveisskruer, slik at det ikke kan avmonteres sånn helt uten videre.

PROBLEM:
Terrassedøren er utstyrt med et helt vanlig dørgrep, slik at døren uten videre kan lukkes opp.

LØSNING:
Dørgrepet kan enkelt skiftes ut med et dørgrep med låsesylinder, slik at døren bare kan åpnes med hjelp av nøkkelen.

Tidsforbruk

Cirka 1 time

Pris

Et dørgrep med lås koster under 1000 kroner.

Vanskelighetsgrad

Ganske enkelt

Veiledning

1

Skru av det gamle dørgrepet. Terrassedøren vår har bare grep på den innvendige siden, og grepet sitter bare fast med to vanlige skruer. Når skruene er ute, er grepet bare å ta av døren.

2

Sett sammen det nye låsegrepet ved å sette låsesylinderen inn i dør-grepet. Sørg for at låsepinnen i sylinderen går riktigt inn i låsedelen i dørgrepet.

3

Låsesylinderen festes fra baksiden av terrassedørgrepet ved hjelp av de to medfølgende skruene.

4

Merk opp til skruenes plassering. Og vær nøye med å få dørgrepet til å sitte fullstendig loddrett.

5

Bor de nye hullene med et 2-3 mm trebor, og sett i første omgang grepet fast med vanlige skruer. Sjekk at alt virker som det skal, før du skrur dørgrepet endelig fast med enveisskruer. Husk at de ikke kan fjernes igen!

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Tyverisikring