Skap dekor og minner året rundt

© Shutterstuck.com

I tillegg til større byggeprosjekter, kan det å skape mindre ting som pyntegjenstander være spennende og en god aktivitet å gjøre sammen med andre. Dersom du ønsker litt forandring hjemme samt en aktivitet som hele familien kan delta i, kan det å skape noe sammen være en god idé. Fyll opp hyller og benkeplater med flott, hjemmelaget dekor og bytt ut etter sesongens behov og ønsker med disse idéene.

Ha en base du er fornøyd med

Før du starter å fylle opp hjemmet med ulikt hjemmelaget pynt, er det viktig å ha en «base» du er fornøyd med. Med dette mener vi rett og slett av hjemmets møbler er både flotte og velfungerende, klare for å ta imot denne dekoren. Det er blant annet viktig å ha et solid bord hvor mye av arbeidet kan utføres, samt flotte hyller og skap hvor det kan oppbevares. Med et grunnlag på plass, kan de hjemmelagde pyntegjenstandene friske opp og gi liv hjemme, avhengig av hva sesongen har å by på.

Sommer: Blomster og fuglekasser

Hvis vi starter med sommeren, finnes det mange flotte prosjekt man kan begi seg ut på. Når solen skinner kan det være fristende å tilbringe tid ute, og dersom man har en hage eller terrasse kan det å plante og ta vare på blomster være et spennende prosjekt for hele familien. Man kan også plukke med seg blomster og skape flotte buketter og oppsatser som kan gi farge og glede i hjemmet.

Andre ting man kan plukke med seg på sommeren er blant annet vakre steiner og skjell fra stranden. Disse kan være med på å skape vakker dekor, enten enkelt ved å legge dem i gjennomsiktige beholdere, eller ved å skape noe med dem. Ved hjelp av en enkel limpistol kan gjenstandene limes sammen eller på noe for å skape pynt som kan henges opp på veggen.

Sist, men ikke minst, kan det å bygge en fuglekasse være et spennende prosjekt på sommeren. Dette er igjen noe hele familien kan være med på, selv om de voksne må gjennomføre noen deler når det kommer til blant annet saging og hamring.

Høst: Halloweengresskar

Når høsten kommer, er et populært prosjekt å grave ut gresskar til Halloween. Dette er et enkelt prosjekt som kan resultere i en hyggelig kveld – samt noen smakfulle måltider. Det hele starter nemlig med å ta ut gresskarets innmat, og dette er det ikke bare til å kaste. For å unngå svinn, er det lurt å spare på dette og for eksempel lage en suppe og ristede gresskarkjerner.

Dersom man ikke er så opptatt av kokkelering, vil det å skjære ut gresskaret forhåpentligvis gi mer spenning. Her gjelder det å være både kreativ og stø på hånden. Finn inspirasjon på nett eller tenk ut noe unikt for å prøve noe annet enn de vanlige smilene. Dersom du er god, kan det nemlig lyse opp mange flotte bilder på dette lerretet.

Vinter: Juleverksted

En årstid som er virkelig preget av hjemmeverksted er nettopp julen. I desember måned kan man skape både vakre og spiselige kreasjoner som kan ta plass hjemme eller gis bort som gaver. Og det er enkelt å få med hele familien dersom man gjør det ordentlig. Sett på litt julemusikk, lag en stor kjele med kakao og finn fram alt av nødvendig materiell på bordet. Så er det bare å more seg.

Uansett om man pynter pepperkaker eller lager julepynt, finnes det nok å gjøre selv i julen. Også her kan man gå for litt større prosjekt dersom det er ønskelig, igjen for å beholde selv eller gi bort i gave. Kanskje snekker Andersen kan gi litt inspirasjon dersom man ønsker å lage en minneverdig og personlig gave?

Vår: Påske- og blomsterpynt

På våren kommer påsken, og her kan man i likhet med julen sette opp et skikkelig hjemmeverksted for å lage litt vakker dekor. Her vil ofte duse farger og blomster være mye brukt, og man kan ta inspirasjon fra blomstringen som skjer utenfor hjemmet. Det å male egg og skape vakre blomsteroppsatser er her gode idéer på hjemmelaget pynt.

Våren kan også være tid for en ordentlig rengjøring hjemme, og da kan det være spennende å skape og implementere litt ny pynt hjemme. Finn ut hva dere har behov for og se hva som kan lages selv. Dersom du er i det kreative hjørnet, kan det være både billigere og mye mer spennende å skape selv enn å kjøpe. Og dersom man ikke har så mye på planen, kan dette gjerne være årstiden for å gjennomføre større byggeprosjekter.
Uansett hvilken tid det er, finnes det mye inspirasjon rundt omkring til ting som enkelt kan skapes selv. Så neste gang du ønsker noe nytt, gjelder det å først tenke gjennom om det er noe du kan lage – gjerne sammen med andre.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Innredning