10 trender du (kanskje) angrer

Tenk deg om en ekstra gang før du bygger nytt kjøkken etter de siste kjøkkentrendene. Alle trender er nemlig ikke like smarte hvis du bruker kjøkkenet ditt mye.

Skal du ha nytt kjøkken, er det mange valg du skal gjøre. Har du for eksempel råd til et snekkerkjøkken, eller klarer du deg med mindre? Valgene blir også påvirket av tidens trender for kjøkken, der det akkurat nå for eksempel er moderne ikke å ha overskap. I tillegg er det en lang rekke mindre ting du skal ta stilling til. Hvor stor skal kjøkkenvasken være? Og hva med kjøkkengrep – skal du velge et tradisjonelt kjøkkengrep i tre, eller våge deg på en moderne lærstropp?

Vi har kikket nærmere på 10 kjøkkentrender:

 1. Et svart armatur
 2. Fingerskjøter
 3. Et mørkt kjøkken
 4. Brede skuffer
 5. En dobbelvask
 6. Matte fronter
 7. Åpne hyller
 8. Lærstropper som grep
 9. Benkeplater i granitt/terrazzo/betong
 10. En ekstra skuff innvendig over en stor skuff

Les med før du bygger om, slik at du ikke gjør valg du angrer senere.

Svart armatur 1

Svart armatur

Et svart armatur kan virke roligere enn et som er blankt. Men bor du i et område med mye kalk, skal du være oppmerksom på at den hvite kalken synes veldig godt mot den svarte bakgrunnen.

Fingerskjøter 2

Fingerskjøter

Fingerskjøter er lekkert håndverk. Sørg derfor for at skjøtene synes. Hvis fingerskjøtene bare er synlige når skuffene er åpne, skjules det flotte håndverket det meste av tiden. Du får mest glede av de flotte snekkerskjøtene hvis de (også) synes når skuffene er lukket.

Mørkt kjøkken 3

Mørkt kjøkken

Et mørkt kjøkken, for eksempel i mørkt edeltre, kan være meget flott. Har du mange skap som både over- og underskap, skal du være oppmerksom på at det kan virke litt “huleaktig”. Særlig hvis du har andre mørke ting, for eksempel møbler eller en malt vegg, tett på kjøkkenet.

Brede skuffer 4

Brede skuffer

Brede skuffer gir god plass til oppbevaring, som er noe de fleste drømmer om. Men før du installerer brede skuffer, bør du tenke over hvor ofte det er to eller flere i kjøkkenet samtidig. Hvis det er ofte, er det kanskje ingen god idé med de brede skuffene, fordi det kan bety at den som står og jobber ved kjøkkenbenken må flytte seg for at den andre kan komme til skuffen.

Dobbelvask 5

Dobbelvask

En dobbelvask gjør det mulig å kunne vaske opp og skylle grønnsaker samtidig – eller andre ting, som krever en vask med vann. Vurder hvor stort behovet ditt reelt er for det, eller om du i virkeligheten har mer bruk for benkeplassen. En dobbelvask tar jo litt mer av benkeplassen enn en vanlig vask.

Matte fronter 6

Matte fronter

Matte fronter er flotte og virker rolige og harmoniske, men vær oppmerksom på at fettete fingre setter tydelige merker på en matt flate, og den kan være vanskelig å gjøre ordentlig ren. Lages det mye mat på kjøkkenet ditt, betyr det stor risiko for merker fra fettete fingre – da bør du heller vurdere en mer rengjøringsvennlig overflate.

Åpne hyller 7

Åpne hyller

Åpne hyller ser dekorative ut, og du kan raskt få tak i en kopp eller en skål på den åpne hyllen. Men tingene blir raskt skitne og fettete i et kjøkken, når de ikke står beskyttet bak en dør.

Lærstropper 8

Lærstropper

Lærstropper som grep er en kreativ løsning, som gir et pent, naturlig utseende. Men vurder om en så viktig del av kjøkkenet som grepene – som du gjerne griper tak i mange ganger om dagen – gir deg et godt nok tak. Tenk også på hvor ofte du vil komme til å gripe lærstroppene med skitne fingre. Lær er mye vanskeligere å rengjøre enn for eksempel et grep i stål eller tre.

Betongbenkeplate 9

Betongbenkeplate

Benkeplater i granitt/terrazzo/betong er flotte, men sårbare. Før du monterer en benkeplate i for eksempel betong, så tenk over adferden i kjøkkenet. Søler du ofte litt rødvin, mister en syltet rødbete eller skjærer sitronskiver direkte på benkeplaten? Hvis det er sannsynlige scenarier, bør du velge et mindre sårbart materiale.

Ekstra skuff innvendig 10

Ekstra skuff innvendig

En ekstra skuff innvendig over en stor skuff, utnytter plassen godt. Men ikke legg de mest brukte tingene, for eksempel bestikk, i disse skuffene. Gjør du det, må du alltid åpne og lukke to skuffer hver gang du skal ha tak i bestikket. Det blir de fleste lei av. Til ting du ikke bruker så ofte, er den ekstra skuffen fin.

  Akkurat nå leser andre ...

  Mer fra kategorien Kjøkken