Denne smarte teipen redder alt

Folkene bak FiberFix Repair Wrap påstår at teipen er 100 ganger sterkere enn gaffateip.

Alt kan teipes: Hammeren

På hammeren skal teipen kunne tåle mange gjentatte og harde slag.

Det må testes – med ekstremt krevende oppgaver!

Vi teiper derfor et ødelagt skaft på både en hammer og en spade. Hvis teipen kan fikse en hammer, kan den klare alt – også et knekt bordbein, et rekkverk eller en teltstang. En rull koster fra cirka 100 kroner, og finnes i spesialutgaver som kan tåle et trykk på 13,7 bar eller temperaturer over 1000°. Reparasjonen kan også slipes glatt og males over.

I pakken sammen med teipen følger det med gummihansker, slipepapir til rengjøring og et vinylbånd til å holde ting sammen mens det tørker.

Det eneste du selv skal stå for, er en skål med lunkent vann og eventuelt en kniv til å fjerne splinter og fliser som sitter i veien. Selve teipen ligger i en lufttett pose. Vent med å åpne den til du er helt klar. Den må nemlig brukes i løpet av fem minutter etter åpning.

Slik gjør du

1. Ta på gummihanskene. Teipen blir meget klissete når den har ligget i bløt.

2. Klargjør sammenføyningen ved å rense området rundt skaden og fjerne fliser som sitter i veien. Lakkerte overflater slipes med det medfølgende slipepapiret.

3. Dypp teipen i lunkent vann i fem sekunder, til den er helt gjennomvætet. Teipen aktiveres når den påvirkes av vann og luft.

4. Rull på teipen, slik at den dekker 5-10 cm på hver side av sammenføyningen. Det innerste laget rulles på, så det ikke sklir. Lagene utenpå legges så stramt som mulig.

5. Rull på det medfølgende vinylbåndet, slik at alt holdes tett sammen mens det tørker. Etter fem minutter fjernes båndet, og teipen er herdet og klar til å bli testet.

Gode som nye!

Hvis det ikke var fordi vi tydelig kunne se det, og at vi hadde gjort det selv, ville vi aldri ha gjettet at skaftene på hammeren og spaden var blitt lappet. De virker like sterke som før de knakk, og selv da vi slo inn store 5,5 x 160 mm spiker, var det ingen usikkerhet å spore. Vi er faktisk enormt imponert!

Alt kan teipes: Hammeren

På hammeren skal teipen kunne tåle mange gjentatte og harde slag.

Alt kan teipes: Spaden

Teipen skal kunne holde spaden sammen når vi legger på vekt, og skaftet fungerer som vektstang.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Materialer