Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Derfor er skumplater smarte

Skriv ut Lagre artikkel

Når 98 prosent av en byggeplate består av luft, sier det seg selv at vekten er helt på bunn. Det er straks mer overraskende at styrken er på topp – og det i en slik grad at en skumplate kan brukes til både skillevegger, gulv og benkeplater, uten at du går på kompromiss med stabiliteten.

På et baderom kan skumplatene brukes på gulvet. Du kan også få kjøpt plater spesielt beregnet til en dusjnisje, med riktig fall mot et avløp, slik at du slipper å lage fallet selv.

På et baderom kan skumplatene brukes på gulvet. Du kan også få kjøpt plater spesielt beregnet til en dusjnisje, med riktig fall mot et avløp, slik at du slipper å lage fallet selv.

Gipsplater, fibergips, gulvgips, porebetong, våtromsgips. Alt sammen er byggematerialer du sikkert kjenner til og kanskje også har erfaring med å bruke. Men visste du at det finnes én plate som kan erstatte dem alle, som i tillegg veier en brøkdel av de nevnte og i mange tilfeller også er enklere å jobbe med?

Skumbyggeplater, kanskje mest kjent som bare våtromsplater, har vært på markedet i mange år, men blir ofte oversett når noe skal bygges – unntatt på baderomsvegger, der platene i mange år har vært det foretrukne materialet under fliser. Men de lette platene av luft kan faktisk brukes til mye mer enn det.

Skal du for eksempel bygge en kraftig skillevegg eller bare en kortvegg, er ofte et reisverk av trelekter eller tynne lettbetongplater det første mange tenker på. Men dette er løsninger som krever både tid, riktig håndlag og mange materialer.

En skumplate kan du få i riktig høyde fra gulv til tak, og ved hjelp av en sag, et par skruer og litt lim, har du i løpet av få minutter bygget en vegg.

Last ned gjør det selv-veiledningen

I denne gjør det selv-veiledningen kan du lære mer om de smarte skumplatene. Du kan blant annet se hvordan du jobber med skumplater, finne inspirasjon til forskjellige prosjekter og du kan du lese om hvorfor de er opplagte å lage møbler av.

God fornøyelse!

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel (abonnement): Derfor er skumplater smarte
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake