Gjenbruk er sunn fornuft. Men det er også mye mer enn det. Gjenbruk er morsomt, når du kommer over det helt riktige vinduet og bare blir nødt til å bygge noe med det. Eller du mangler en dør til verandaen, og ikke vil ofre en formue på å få en snekker til å lage den, slik at den passer huset ditt.

Her får du tak i gjenbruksmaterialer

Det er penger å spare på gjenbruk av bygningsmaterialer, og det er flere steder du kan få fatt i dem. Du kan stikke innom den nærmeste gjenvinningsstasjonen og spørre om de kan hjelpe deg. I tillegg kan du også være heldig og finne noe hos entreprenører som renoverer hus.

Størst mulighet for å finne noe, har du ved å følge med på finn.no. Privatpersoner som renoverer hus, er ofte glad for at noen henter vinduer og dører de skal bytte ut – og ofte kan du gjøre et kupp.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få tips og triks til gjør det selv-prosjekter med gjenbruksmaterialer.

HELLER OG STEIN: Belegningsstein til gjenbruk er enkelt å finne, og blander du brostein, betongstein og heller får du en terrasse med et flott liv.

HELLER OG STEIN: Belegningsstein til gjenbruk er enkelt å finne, og blander du brostein, betongstein og heller får du en terrasse med et flott liv.

VINDUER: Du kan bygge et helt [orangeri](/bygninger/orangeri-bygg-et-orangeri-fra-bunnen-av) av gjenbruksvinduer, men du kan også begynne med et lite vegghengt drivhus.

VINDUER: Du kan bygge et helt orangeri av gjenbruksvinduer, men du kan også begynne med et lite vegghengt drivhus.