Få lune vegger med denne geniale isolerende veggsparkelen

Slipp iskalde gufs når du lener deg inn mot veggen. Bostik har utviklet en smart veggsparkel, som gir lune vegger – og det virker! Sparkelmassen kan overmales og tapetseres, og Bostik lover at varmetapet gjennom veggen reduseres med opptil 15 prosent.

Vanlig sparkel virker som en kuldebro, mens Roll Thermo holder kulden ute.

Kort om Roll Thermo

  • ISOLERER BEDRE: Bostiks veggsparkel reduserer varmetapet med opptil 15 prosent.
  • MALING OG TAPET: Roll Thermo brukes som alle andre typer sparkelmasse, og kan males og tapetseres.
  • FØLES VARMERE: Veggsparkelen er ikke varmeledende, og kjennes lun ved berøring.

TEKNIKKEN BAK DEN ISOLERENDE SPARKELMASSEN

Den største av hemmelighetene bak Roll Thermos isolerende effekt, er mikroskopiske glasskuler med en gjennomsnittlig diameter på bare 40 mikrometer.

Kulene er hule og fylt med luft, og i kombinasjon med andre midler som styrenakrylat, kalsiumkarbonat og cellulose, gir det sparkelmassen en imponerende isolerende effekt.

Isolerende vægspartel

Hvis du ser gjennom et kraftig mikroskop (x 200), ser du de myke avtrykkene av sparkelmassens mikroskopiske og hule glasskuler i bindemiddelet – nesten som på månens kraterfylte overflate.

LES OGSÅ: IR termometer - ta temperaturen på alle overflater

Effekten kan best sammenlignes med den typen polystyrenplater (isopor) du bruker til å isolere under gulv med. Trykk håndflaten mot den sparklede veggen, og straks etterpå merker du at håndvarmen reflekteres.

Glasskulene gjør også sparkelmassen mye lettere enn de vanlige konkurrerende sparkelmassene.

Bostik Roll Thermo veier omkring en halv kilo per liter, mens andre sparkelmasser veier cirka 1,2 kilo per liter.

Den optimale lagtykkelsen er to millimeter, og den største varmeisolerende effekten oppnås når du sparkler massen på vegger av betong, stein og gips, der varmetapet normalt er størst.

SLIK BRUKER DU ROLL THERMO

  1. Fordel Roll Thermo, først med stålsparkel og deretter med rull. Best isolasjonseffekt oppnås ved en lagtykkelse på to millimeter.
  2. Når sparkelmassen er påført, skal den jevnes med en bred stålsparkel. Jo bredere sparkelen er, desto penere blir resultatet.
  3. Etter et døgns tørketid er sparkelmassen klar til etterbehandling. Den skal slipes før du sparkler igjen, eller maler/tapetserer.

Bostik Roll Thermo fås i 6,5-litersspann, og koster omkring 750 kroner. 6,5 liter rekker til cirka 8 kvadratmeter.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Materialer